Budućnost Voli zainteresovana za Dela Valea?

Italijan nije zadovoljan kako napreduje njegova karijera u Gran Kanariji

8229 pregleda 21 reakcija 10 komentar(a)
Dela Vale (lijevo) u dresu Ređo Emilije u duelu sa Gibsonom na meču protIv Budućnosti u Podgorici 11. oktobra 2017. godine, Foto: Savo Prelević
Dela Vale (lijevo) u dresu Ređo Emilije u duelu sa Gibsonom na meču protIv Budućnosti u Podgorici 11. oktobra 2017. godine, Foto: Savo Prelević

Sudeći po informaciji italijanskog sajta Superbasket.it crnogorski šampion, Budućnost Voli razmatra angažovanje Amadea dela Valea.

Dela Vale (27 godina, 194 cm) je član Gran Kanarije, ali nije zadovoljan trenutnom situacijom. U prošlom kolu Evrokupa protiv Burse bio je jedini igrač španske ekipe koji nije ulazio u igru, a u ovom takmičenju igrao je samo protiv Promiteasa (11 poena, dvije asistencije) u prvom i Nantera (15 poena, tri skoka i jedna asistencija) u drugom kolu.

Dela Vale pokriva pozicije pleja i beka šutera, a u karijeri je igrao za Ređo Emiliju i Olimpiju iz Milana.

Dok je nastupao za Ređo Emiliju imao je priliku da igra protiv Budućnosti. Bilo je to u Evrokupu u sezoni 2017/2018 kada su oba tima zabilježila po pobjedu. U prvom meču u Podgorici Dela Vale je imao 18 poena i po tri skoka i asistencije, dok je u drugom susretu, na domaćem terenu, za 34 minuta ubacio 14 poena, uz tri skoka i šest asistencija.

Po završetku te sezone preselio se u Milano, a Budućnost je kao šampion ABA lige igrala Evroligu, pa je Dela Vale ponovo igrao protiv "plavih". Ovog puta nije imao zapaženu ulogu - u Podgorici je za deset minuta postigao devet poena uz šut iz igre 3/4 uz dva skoka. U meču u Milanu za osam minuta ubacio je tri poena uz jedan skok.

Dela Vale je i reprezentativac Italije.

Bonus video: