Vlado Šćepanović: Ne razumijem gebelsovsku histeriju medija

Biće to još jedan test za Vlada Šćepanovića, nakon lošeg starta sezone u regionalnom takmičenju, te dva poraza u prva tri kola - od Borca i Budućnosti

4044 pregleda 7 komentar(a)
Foto: FMP
Foto: FMP

Košarkaši Partizana i Cedevita Olimpije odigraće sjutra od 19 sati derbi 4. kola ABA lige.

Biće to još jedan test za Vlada Šćepanovića, nakon lošeg starta sezone u regionalnom takmičenju, te dva poraza u prva tri kola - od Borca i Budućnosti.

"Igramo protiv ekipe koja je u boljoj situaciji od nas. Kad imate dva igrača iz prve petorke van tima, jednog najboljeg napadača (Jaramaz) i najboljeg odbrambenog igrača (Mozli), jasno je u kakvoj situaciji dočekujemo derbi. Cedevita je u ovom trenutku kvalitetnija, ima veći fond igrača, u boljoj je formi. To ne znači ništa, imam momke koji su već pokazali karakter, učiniće to i u nedelju. Stojim uz njih, Partizan u kakvom god sastavu da igra ide na pobjedu", rekao je Šćepanović.

On je svjestan da je pod pritiskom..

"Cijeli život sam pod pritiskom, navikao sam, ali se vidi da utiče na igrače, zato pokušavam da ih oslobodim tako što neosnovani pritisak prihvatam na sebe. Kiks na početku je bio Borac, dok je Budućnost skuplja, kvalitetnija i bolja ekipa od nas. Izgubili smo nesrećno. Ti porazi nisu rezultat loše igre. Desili su se", kaže trener Partizana.

Šćepanović smatra da je njegov tim pod neopravdanim kritikama javnosti i medija, te da je, kako kaže, histerija počela nakon poraza od Huventuda u Evrokupu-

"Smeta kad krene histerija da je Partizan ispustio 'površnu' ekipu Huventud, koja nije čak ni solidna. Na kraju se pokaže da smo je izgubili od tima koji ne zna poraz ove sezone osim u sudaru sa Real Madridom. Nekorektna atmosfera se stvara od te utakmice, ali dobro. Svako ima pravo da se razumije u košarku i da komentariše, dok ja slušam isključivo struku. Malo je degutantno i ružno kakva se atmosfera napravila posle Huventuda. Razumijem iskrene i pozitivne kritike, ne i, možda ću biti grub, gebelsovsku histeriju medija. To ova ekipa ne zaslužuje. Tu sam da prihvatim sve negativne kritike, neka idu na moj račun, samo ću pokušati da zaštitim igrače", naglasio je on.

Bonus video: