Pobjeda čuva četvrto mjesto

Pavićević može da računa na sve igrače. U rosteru bi trebalo da bude i Mićović koji se polako oporavlja od neugodne povrede mišića, a pauzirao je u Danskoj kako bi bio sreman za Olimpiju, protiv koje Mornar ima skor 2-1 u ABA ligi.
0 komentar(a)
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Uroš Luković, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.01.2018. 11:44h

Iako su u Danskoj protiv Bakena propustili priliku da produže seriju na pet mečeva bez poraza na dva fronta (izgubili su u produžetku sa 93:92 u meču FIBA Evrokupa), pred košarkašima Mornar je mnogo važniji meč - u goste im stiže ljubljanska Olimpija, u meču 16. kola ABA lige.

Barani su trenutno sami na četvrtom mjestu na tabeli (sa osam pobjeda i sedam poraza), u zoni plej-ofa, sa lijepim izgledima da se na toj poziciji zadrže i na kraju regularnog dijela, posebno što u posljednjih sedam kola četiri puta igraju u svojoj „Topolici“.

Ipak, izabranici Mihaila Pavićevića moraju da idu korak po korak, a prvi je protiv Olimpije, koja je početkom sedmice promijenila trenera (Zoran Martić je naslijedio Gašpera Okorna), a koju su Barani savladali u Ljubljani, u prvom dijelu, sa 67:64...

"Spemamo se kao i za bilo koji drugi meč u ABA ligi. Olimpija je dobra ekipa, pokrivena na svim mjestima sa kvalitetnim igračima, koji mogu da iznenade i savladaju bilo koju ekipu. Promijenilli su trenera pred ovu utakmicu i to će im biti dodatni motiv. Prva reakcija kod igrača na promjenu trenera, iz iskustva znam, uvijek je pozitivna. Nama je svaka pobjeda u posljednjh sedam kola bitna. Moramo sve da učinimo da dobijemo ovu utakmicu i ja znam da imamo snage za to, iako smo zbog učešća u Fibakupu i napornog putovanja do Danske i nazad, ispali iz trenežnog procesa i umorili se psihofizički. Ipak, imali smo dva dana da se pripemimo za utakmicu sa Ljubljančanima", kaže trener Mornara, Mihailo Pavićević, koji žali za porazom u Danskoj.

"Žao mi je što smo prekinuli niz pobjeda, ali bila je to očekivana posljedica niza pehova - Nidam i Luković su izašli zbog pet ličnih grešaka, Mićović zbog povrede nije ulazio u igru i primili smo nedopustivo naivan poen u posljednje četiri sekunde koji nas je koštao bodova protiv danske ekipe", dodao je Pavićević.

Kako je saopšteno iz barskog kluba, Pavićević može da računa na sve igrače. U rosteru bi trebalo da bude i Mićović koji se polako oporavlja od neugodne povrede mišića, a pauzirao je u Danskoj kako bi bio sreman za Olimpiju, protiv koje Mornar ima skor 2-1 u ABA ligi.

"U dobroj smo formi, igramo atraktivnu košarku, cio grad je uz nas, magnet smo za publiku ne samo iz Bara nego i sa juga Crne Gore i ja vjerujem da će dvorana "Topolica" biti ispunjena do posljednjeg mjesta. Učinićemo sve da sačuvamo četvrto mjesto na tabeli ABA lige i završnicu sezone u regionalnm takmičenju dovedemo u Bar. Na barskoj publici je da nam se revanšira i ispuni dvoranu", ističe centar Barana Uroš Luković.

Srećni i spretni navijač može i do televizora

Kako je najavljeno iz barskog kluba, i na ovom meču će, na poluvremenu, biti organozovana nagradna igra za posjetioce u dvorani.

„Publika može da osvoji vrijedne nagrade od 100 i 200 eura, kao i televizor. Navijači Mornara koji zgrabe loptu bačenu sa centra, šutiraju sa linije slobodnih bacanja za 100 eura, iza linije 6,75 metara za 200 i sa centra za televizor“, navodi se u saopštenju Mornara.

Utakmica u „Topolici“ počinje u 21 čas.

Bonus video: