Prvi od sedam koraka ka prvom mjestu

Podgoričani su u seriji od tri pobjede u regionalnom takmičenju, forma je u usponu, pa se očekuje da niz nastave i protiv Mege
1 komentar(a)
Nemanja Gordić, Budućnost Voli - Mega, Foto: Aba-liga.com
Nemanja Gordić, Budućnost Voli - Mega, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 13.01.2018. 11:14h

Pobjedama protiv Crvene zvezde u „Morači“ i Cedevite u Zagrebu, košarkaši Budućnost Volija su početkom sedmice, u tri dana, na dva fronta (ABA liga, Ulebov Evrokup) napravili „korake od sedam milja“, koji im, na kraju, mogu donijeti još veće i neočekivane, ali zaslužene rezultate - prvo mjesto na kraju ligaškog dijela ABA lige i plasman u četvrtfinale Evrokupa.

Prva prepreka (od ukupno sedam do kraja ligaškog dijela) ka prvom cilju je Mega Bemax, ekipa koja je u prošlosti znala da bude nezgodan protivnik podgoričkom timu, čak i da eliminiše Budućnost u polufinalu plej-ofa (u sezoni 2015/2016 sa 2:0 u pobjedama).

Tim iz Sremske Mitrovice ove sezone, međutim, nije na nivou prethodnih, sa pet pobjeda u 15 kola je pri dnu tabele, ali je sa dva trijumfa u posljednjih pet mečeva nagovijestio bolje dane, posebno prošlonedjeljni uspjeh u Ljubljani protiv Olimpije.

Ipak, izabranici Aleksandra Džikića su u seriji od tri pobjede u regionalnom takmičenju, forma je u usponu, pa se očekuje da niz nastave i protiv Mege, koju su Podgoričani ubjedljivo porazili u „Morači“ ove sezone (84:64).

"Mega Bemax je najtalentovanija ekipa u ABA ligi, skup momaka sa velikim potencijalom. Slobodno se već može reći da imaju istoriju stvaranja igrača za najviše nivoe košarke. Igraju uvijek motivisano, sa željom da se dokazuju protiv svakog protivnika. Imaju vremena da se spreme za svaku utakmicu, vjerovatno računaju i na naš raspored i umor, sigurno nas čeka teško gostovanje", upozorava šef stručnog štaba Budućnost Volija, Aleksandar Džikić.

Više od protivnika, protiv kojeg „plavi“ imaju ukupno bolji skor u ABA ligi (7-4), ali slabiji u Sremskoj Mitrovici (2-3), problem Budućnosti je naporan tempo na dva fronta, uz tek kompletiran roster, ali pobjede, svakako, da utiču da se umor manje osjeća.

"Nastavlja se naš niz teških utakmica. Protivnik je mnogo drugačiji u odnosu na naš prvi meč, sad su kompletni, igraju na svoj način, koji zahtijeva potrošnju velike energije i puno koncentracije", rekao je Sead Šehović, koji je protiv Cedevite u Evrokupu upisao 16 poena i osam skokova.

Mega će protiv Budućnosti biti jača za povratnika Ognjena Jaramaza, ali trener Dejan Milojević zbog povreda neće moći da računa na Petra Aranitovića, Nikolu Miškovića i Ognjena Čarapića.

"Budućnosti igra sjajno ove sezone, pogotovo u posljednje vrijeme. U pitanju je veoma kvalitetna ekipa, spoj mladih i iskusnih igrača koju sa klupe odlično vodi Džikić. Ovakve utakmice su najlakše za igranje i ovo će biti prilika da vidimo gdje se nalazimo u odnosu na najjače ekipe u ligi", rekao je Milojević.

Utakmica u Sremskoj Mitrovici počinje u 19 sati.

Bonus video: