Mitrović debituje, Kobs vodi napad

Nekadašnji kapiten Crvene zvezde prvi meč igra protiv filijale svog bivšeg kluba

8867 pregleda 39 reakcija 0 komentar(a)
Vraća se nakon kratke pauze: Džastin Kobs, Foto: KK Budućnost Voli
Vraća se nakon kratke pauze: Džastin Kobs, Foto: KK Budućnost Voli

Od 2016. godine, kada se vratio u ABA ligu, FMP je bio nemoćan protiv Budućnost Volija. Nije to bio više onaj isti klub, koji je dva puta bio šampion regionalnog takmičenja, jer je fuzijom sa Crvenom zvezdom postao tek razvojni tim „crveno-bijelih”.

Podgoričani su lagano pobjeđivali tri sezone, u šest mečeva imali koš-razliku plus 94, a onda su u decembru prošle godine doživjeli neočekivan poraz (89:79), iako su u Železnik stigli nakon osam uzastopnih trijumfa. Sada su još veći favoriti nego tada, ali Petar Mijović je oprezan pred današnji meč u „Morači” (17 časova), da mu se ne bi ponovio 14. decembar...

- Čeka nas težak posao. Kao i svake sezone, FMP je kadar da pomrsi račune svim ekipama iz vrha. To je spoj mladosti, igrača koji konkurišu za dres Crvene zvezde, ili su već bili u tom sistemu, i iskusnih košarkaša Radonjića, Lešića i Jaramaza, koji je igrao ovdje - naglasio je trener Podgoričana.

FMP je na startu savladao Primorsku na svom terenu, a onda gubio od Splita i Partizana. Najbolji strijelci su Nemanja Nenadić (prosjek 14,7 poena) i Okben Ulubaj (12), ali sve kreće od Filipa Čovića, koji je sa 27 dodavanja prvi asistent ABA lige.

- Zahtjevna utakmica, moramo da budemo na maksimumu. Iako smo pobijedili Borac i Ulm, pokazale su se određene slabosti u našoj igri, na kojima radimo svakodnevno. Postoje određene stvari u oba pravca koje moramo da iščistimo, ne bismo li utakmicu sa FMP-om i sve što slijedi dočekali maksimalno spremni. Nadam se da će to da izgleda dobro, da pobjeda usljed dobrog pristupa, energije i komunikacije neće doći u pitanje - zaključio je Mijović.

Igraće Džastin Kobs, koji je protiv Ulma odmarao zbog bola u stopalu, a debitovaće i Luka Mitrović, jer je papirologija završena na vrijeme i negativan je na koronavirus. Na poziciji beka je trenutno najmanja „gužva”, jer je Rašad Von otišao, Amedeo dela Vale sjutra stiže u Podgoricu, pa će minutažu dijeliti Petar Popović i Fedor Žugić.

- Upisali smo jako bitnu pobjedu protiv Ulma, a sada dočekujemo kvalitetnu ekipu FMP-a. Nadam se da ćemo ući u meč sa puno energije, biti fokusirani, ispuniti plan trenera i ostvariti pobjedu - istakao je 17-godišnji talenat crnogorske košarke.

Bonus video: