BUDUĆNOST VOLI SE IZVUKLA PROTIV FMP-A

Mijović: Ako se ne trgnemo, vrlo brzo ćemo se naći u problemu

Jedino što je večeras bilo dobro je 2. četvrtina, kada smo tokom 7-8 minuta našli petorku koja je igrala jako dobru odbranu i bila poenterski raspoložena - rekao je Mijović

8864 pregleda 31 reakcija 7 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Petar Mijović je bio zadovoljan samo zbog pobjede i 2. četvrtine utakmice sa FMP-om.

- Očekivao sam tešku utakmicu, jer FMP ima izuzetno dobrog trenera i sedam dana da se pripremi za utakmicu, da odmori i do detalja skenira rivala. Jedino što je večeras bilo dobro je 2. četvrtina, kada smo tokom 7-8 minuta našli petorku koja je igrala jako dobru odbranu i bila poenterski raspoložena - rekao je Mijović.

Trener „plavih“ je zamjerio igračima što su bili dekoncentrisani na početku 3. kvartala.

- Ključno je bilo prvih 4-5 minuta 2. poluvremena, kada smo bili bez koncentracije i fokusa. Vodili smo između osam i 10 poena razlike, ali nismo imali igru koja je bila u skladu sa tim. Promašili smo veliki broj otvorenih šuteva, pogotovo naše najjače opcije Ivanović, Nikolić i Šehović, koji su šutirali 20-2. To je vratilo FMP skroz, samopouzdanje nam je palo, „smrzle“ su nam se ruke. Ušli smo u prazan hod, moramo da nađemo razloge zašto nam se već drugi put da u utakmici koja ni blizu riješene petorka ili neki igrači ne uđu sa maksimalnim fokusom, što nam se sveti.

Šef struke Budućnosti smatra da je ekipu opustila priča da je jedan od favorita ABA lige.

- Nekako nas omekšava priča da smo uz Zvezdu najveći favoriti, da je dovoljno da samo izađemo na teren, i da pretočimo kvalitet u pobjedu. To nije tako, jer ima mnogo dobrih ekipa. Ova utakmica i ona jutros (Mega - Crvena zvezda, op.a) pokazatelj su toga.

Mijović naglašava da se ništa samo po sebi neće dogoditi.

- Ako se ne trgnemo, vrlo brzo ćemo se naći u problemu. Ovo nije put kojim želimo da idemo, hoćemo da smanjimo prazne minute. Moram da pronađem razlog zašto omekšavamo u važnim trenucima i zašto nakon odlične 2. četvrtine nismo tako ušli i u treću. Na meni je to da riješim.

Trener „pantera“ Vladimir Jovanović je žalio za ispuštenom šansom.

- Čestitam Budućnosti na pobjedi, ali zaista čestitam i mom timu na borbi do posljednje sekunde. Stizali smo minuse, bili tim kakav ja želim da budemo. U najavi utakmica sam rekao da želim da učinim meč neizvjesnim, da probamo da iskoristimo priliku ako se ukaže i dva puta smo imali šut maltene za pobjedu. Imali smo i posljednji napad, moraću da pogledam da li je bio faul ili ne - naglasio je Jovanović.

Preporučujemo za Vas