evrokup - 5. kolo

Mornar igra protiv Budućnosti, ali ne zna u kom sastavu, Pavićević: Sve ovo gubi smisao

Mornar i Budućnost igraju meč 5. kola grupe B Evrokupa

15985 pregleda 27 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Filip Roganović
Foto: Filip Roganović

Košarkaši Mornara igraće u srijedu od 19 sati prvi crnogorski derbi na evropskoj sceni, protiv Budućnost Volija.

Igraće - a u kom sastavu i kako, još se ne zna.

Koronavirus je ušao u ekipu, dva igrača su bila pozitivna prošle sedmice, pa je duel sa Borcem u ABA ligi otkazan za bolja vremena.

U Evrokupu su pravila rigoroznija - osam sposobnih igrača su dovoljna da se izađe na teren.

„Iz više razloga, nije mi lako da govorim o košarci, situacija nije uopšte dobra. Ne mogu da razmišljam o pripremi utakmice, nego koliko ću igrača imati na treningu i ko je sljedeći da bude pozitivan na koronu", kazao je trener Mihailo Pavićević.

Mornar i Budućnost igraju meč 5. kola grupe B Evrokupa.

"Iskren da budem, o utakmici teško šta mogu reći. Budućnost je apsolutni favorit, imaju sjajan tim, igraju odlično. Do unazad sedam dana i mi smo izgledali odlično i ponosio sam se igrama koje smo pružali, ali viša sila nas je dovela u ovu situaciju. Nimalo nije lako, još uvijek ne znamo u kojem sastavu ćemo nastupiti u srijedu. Za sada sigurno bez četvorice koji su među glavnim igračima. Nadamo se da će se na tome završiti i da ćemo moći da se vratimo normalnom radu", istakao je Pavićević, a naglasio:

"Sve ovo pomalo gubi smisao. Bojim se da će na kraju uspjeh ostvariti ona ekipa koja bude imala sreću sa COVID-om“.

Mornar je doživio dva poraza u prethodna dva meča, od Crvene zvezde u ABA ligi i Metropolitena u Evrokupu, u kome ima skor 2-2.

„Ne znam u kakvom ćemo sastavu nastupiti protiv Budućnosti, ali to je derbi i garantujem da će, ko god izađe na teren, poginuti da dobijemo utakmicu“, kazao je Uroš Luković.