Budućnost spremna za Bar: Pobjeda u „Topolici” otvara vrata Top 16

Naredni izazov za Budućnost je Mornar, koji je sjutra (19 časova) domaćin u 5. kolu grupe B Evrokupa, u prvom evropskom derbiju crnogorske košarke

2420 pregleda 0 komentar(a)
Dragan Apić na utakmici sa Ulmom, Foto: Savo Prelević
Dragan Apić na utakmici sa Ulmom, Foto: Savo Prelević

U ABA ligi skor 4:0, u Evrokupu 3:1, uz nesrećan poraz od Unikahe u Malagi na kraju serije od tri izuzetno teška gostovanja.

Reklo bi se da u Budućnost Voliju imaju razloga za slavlje, ali nakon meča sa FMP-om i pobjede odbranjene u posljednjim sekundama, u najvećem crnogorskom klubu umalo nisu upaljena zvona za uzbunu.

Tim Petra Mijovića djeluje umorno, muči se da „zatvori” već riješene utakmice, pa je 38-godišnji trener jasno i glasno rekao da mora da riješi taj problem. Isti stav ima i Dragan Apić.

- Očigledno se provlači taj problem već nekoliko utakmica. Ne znam zašto, moraćemo da pričamo, da vidimo o čemu se radi. Znali smo kakva je ekipa FMP, da se bori do samog kraja i da je imala sedam dana da se pripremi za nas detaljno, ali opet nismo uspjeli da mirno privedemo meč kraju. Ponovo smo se mnogo istrošili, a već u srijedu igramo novu tešku utakmicu. Fali nam samo nekoliko detalja da prelomimo utakmice, ali pobjeda je važna, da zadržimo nepobjedivost u ABA ligi - rekao je srpski centar.

Momak iz Novog Sada, koji nekako neprimjetno kupi poene (u ABA ligi je na sva četiri meča imao dvocifren skor, u Evrokupu ima prosjek od 7,8 koševa), smatra da će dolasci Luke Mitrovića i Amedea dela Valea puno značiti ekipi.

- Možda smo malo u blagom padu, siguran sam da će nas osvježiti dva vrhunska igrača, sa iskustvom iz jakih liga i dobrih klubova. Prijaće nekim igračima da se rasterete, pregrmjećemo period dok se sve to ne skocka.

Apić je sjajnim igrama baš u dresu FMP-a zaradio odlazak u Lokomotivu Kubanj, koja je u januaru 2019. za obeštećenje klubu iz Železnika platila 280.000 eura. U međuvremenu je bio i na pozajmici u španskom San Pablo Burgosu, a onda stigao u Budućnost i upisao 11 poena i šest skokova protiv „pantera”.

- Afirmisao sam se u FMP-u. Bilo mi je čudno, do juče sam bio sa tim momcima, poveo sam dosta vremena sa njima, ali profesionalci smo i borimo se za klub za koji igramo.

A naredni izazov za Budućnost je Mornar, koji je sjutra (19 časova) domaćin u 5. kolu grupe B Evrokupa, u prvom evropskom derbiju crnogorske košarke.

- Igrali smo protiv Mornara u pripremnom periodu i na toj utakmici izgledali dosta dobro. Ali, to nije mjerodavno, jer je velika razlika između prijateljskih i zvaničnih mečeva. Ne znam u kom će sastavu biti Mornar, spremamo se kao da će biti u najjačem. Ovaj duel je mnogo važan za nas, jer nam pobjeda široko otvara vrata sljedeće faze, Svi znamo kakve igrače ima Mornar, šta su pokazali u dosadašnjem dijelu sezone. Nadam se da će se utakmica igrati i da ćemo pobijediti - zaključio je Apić.

Korona nije uzela maha: Igra se evropski crnogorski derbi

Ako rezultati testitanja košarkaša Budućnosti na koronavirus budu negativni, prvi crnogorski derbi u Evropi igraće se sjutra (19 časova) u Baru. Mornar je prije nekoliko dana objavio da dva igrača imaju kovid-19, zbog čega je odgođen meč ABA lige sa Borcem u Čačku, a nakon novih pregleda, obaveznih pred mečeve Evrokupa, nema novih zaraženih.

Kako je pravilo da se utakmice igraju ako timovi imaju minimum osam igrača na raspolaganju, jasno je da će puleni Mihaila Pavićevića sjutra veče istrčati na parket „Topolice”.

Situacija bi mogla da se promijeni samo ako dosta igrača Petra Mijovića bude pozitivno na koronavirus, mada je to praktično nemoguće, jer se redovno testiraju i nemaju nikakve simptome. Sve će se znati danas, kada Podgoričanima stignu rezultati...

Dela Vale progovorio crnogorski: Ajmo „plavo-bijeli”

Dolazak Rašada Vona bio promašaj, u klubu iz Njegoševog parkasu ubijeđeni da takav slučaj neće biti sa Amedeom dela Valeom.

Italijanski reprezentativac, koji je sezonu počeo u Gran Kanariji, stigao je u Podgoricu, odradio PCR test i ako bude negativan odmah ćer se priključiti ekipi.

- Uzbuđen sam što sam dio ovog tima. Ekipa trenutno pobjeđuje, vjerujem da mogu da doprinesem da zadrži taj ritam. Znam da je u ovoj zemlji košarka religija i srećan sam zbog ovog izazova - rekao je 27-godišnjak iz Pijemonta.

Imao je i poruku za navijače.

- Zdravo svima, upravo sam stigao u Podgoricu. Veoma sam srećan što sam ovdje, nadam se da se uskoro vidimo - rekao je italijanski reprezentativac i zaključio uz slogan na crnogorskom - „Ajmo plavo-bijeli”.

Bonus video: