Košarkaš Mornara pao na doping testu: Pavić pozitivan nakon meča sa Ulmom!

"Neprijatno iznenađeni tom činjenicom, odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali Pavića", saopštio je Mornar

27229 pregleda 45 reakcija 25 komentar(a)
Vukota Pavić, Foto: Printscreen
Vukota Pavić, Foto: Printscreen

Košarkaš Mornara Vukota Pavić pao je na doping testu!

Iz barskog kluba je saopšteno da je iz laboratorije za doping analizu Njemačkog sportskog univerziteta stigao dopis, u kojem stoji da je na utakmici sa Ulmom, u prvom kolu Evrokupa, Pavić bio pozitivan na antidoping kontroli.

"Neprijatno iznenađeni tom činjenicom, odmah smo, u skladu sa članom 7.9.1. pravila FIBE o antidoping kontroli, suspendovali Pavića", saopštio je Mornar.

"Mornar je klub svijetle tradicije koji se uvijek zalaže za sportsku, vitešku borbu na terenu i nikad u svojim redovima nije imao igrača koji je koristio nedozvoljene supstance.

Upravo zbog toga, teško nam je palo ovo saznanje.

U klubu niko nije znao, niti je mogao da pretpostavi da naš igrač tako nešto može da napravi. Za njegov postupak nema opravdanja, on je momentalno suspendovan i odstranjen iz kluba kome je nanio ogromnu štetu.

Očekujemo da nadležni organi za antidoping kontrolu utvrde sve činjenice povodom ovog nemilog događaja, pravilno odmjere eventualnu kaznu akterima i skinu svaku odgovornost sa KK Mornar", navodi se u saopštenju barskog kluba.