Pavićević: Pobjeda za predsjednika, ekonoma i igrače koji se bore sa koronom

Malo smo otvorili vrata druge faze, ima još dosta utakmica, ali smo „unutra“. Unikaha i Budućnost će vjerovatno biti dva prvoplasirana tima, ostala četiri će se boriti do samog kraja - rekao je iskusni stručnjak

11268 pregleda 204 reakcija 4 komentar(a)
Foto: FIBA
Foto: FIBA

Mihailo Pavićević je, sasvim razumljivo, bio presrećan zbog pobjede nad Budućnost Volijem 85:82 nakon produžetka i naglasio da će ona puno značiti njegovom bratu Đorđiju i svim drugima koji se bore sa koronavirusom.

- Nevjerovatna pobjeda, čestitke igračima. Ovo je pobjeda u pravom trenutku, za našeg predsjednika koji u bolnici, za ekonoma koji u bolnici, za igrače koji se kod kuće bore sa kovidom. Vjerujem da će im dati više snage da se bore sa tim - rekao je Pavićević.

Iskusni trener je naglasio da su ovom pobjedom odškrinuta vrata Top 16.

- Pobijedili smo veoma dobar tim, jedan od najboljih u grupi i Evrokupu. Malo smo otvorili vrata druge faze, ima još dosta utakmica, ali smo „unutra“. Unikaha i Budućnost će vjerovatno biti dva prvoplasirana tima, ostala četiri će se boriti do samog kraja. Više sam nego srećan zbog momaka, odigrali su odličnu utakmicu, svi su odigrali sa srcem i zaslužili ovu pobjedu.

Pavićević je apostrofirao činjenicu da je ovo prvi evropski derbi.

- Ostaće zapisano da je ovo bio prvi derbi Mornara i Budućnosti u Evropi. Drago mi je da smo bili učesnici ovoga, za malu zemlju kao što smo mi činjenica da se dvije ekipe susreću u Evrokupu je nevjerovatna.

Otkrio je koliko je ekipi teško palo sve oko korone.

- Ušli smo u psihozu, na svaka dva dana radili testove, čekali rezultate. To uopšte nije prijatno, a onda je svakom testiranju neko ispadeo, da li stručni štab ili igrački kadar. Ne znaš šta da radiš, kako da radiš, vjerujem da nas je ova utakmica vratila. Nadam se da ćemo imati sreće da nas kovid ubuduće zaobiže, da ćemo moći da se vratimo normalnom treningu.

Bonus video: