TRENER BUDUĆNOST VOLIJA RAZOČARAN DEFANZIVNOM IGROM SVOG TIMA U BARU

Mijović: Evidentni problemi u odbrani, Mornar zasluženo pobijedio

Kao što naše tri ili četiri pobjede na jednu loptu ne doživljavam kao slučajne, tako ni ovaj poraz nije slučajan. Posljednja lopta je ušla, Mornar je zasluženo dobio - istakao je Mijović

6321 pregleda 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Trener Budućnost Volija Petar Mijović je bio razočaran igrom svoje ekipe, pogotovo u odbrani, u porazu od Mornara 85:82 u meču 5. kola grupe B Evrokupa.

- Mornar je potpuno zaslužio da pobijedi. Upozorovao sam od utakmice sa FMP-om na probleme koje Mornar ima sa koronom, da će to da bude ekstra motivacija. To sam znao, ali to nisam uspio u dovoljnoj mjeri da prenesem na ekipu - rekao je Mijović, koji je kasnio na pres konferenciju zbog dužeg sastanka u svlačionici.

Mladi stručnjak je napomenuo da igrači nisu shvatili opasnost od desetkovanog rivala.

- Mornar je odigrao kako sam očekivao, zbog svih tih ljudi koji fale iz igračkog kadra, predsjednika koji radi dosta dobrih stvari za njih. Uveo je utakmicu u ritam koji mu odgovara, da individualnim rješenjima napadne tačke u našoj bekovskoj liniji. Kao što naše tri ili četiri pobjede na jednu loptu ne doživljavam kao slučajne, tako ni ovaj poraz nije slučajan. Posljednja lopta je ušla, Mornar je zasluženo dobio, a nama ostaju određeni problemi koji su evidentni, posebno u odbrani. Daleko je to od onoga što smo radili na početku.

Problem je što je Džastin Kobs dao osam poena u 1. četvrtini i onda još samo jedan, Danilo Nikolić svih sedam u 2. kvartalu, a Nikola Ivanović se upisao tek na startu 36. minuta!

- Morali smo utakmicu drugačije da odigramo u fazi odbrane, morali smo da u tranziciji imamo mnogo više poena. Rival je imao manju rotaciju, morali smo da trčimo mnogo više, ali nismo branili ništa. Mornar je mnogo manje pomagao sa Danila, nismo uspijevali da ga nađemo gdje najjači, a to su otvoreni šutevi, dok je Kobs promašio nekoliko skroz otvorenih, kao i neke koje je sam dobro iskreirao - naglasio je Mijović.

Preporučujemo za Vas