Košarka je u drugom planu: Mornar, ipak, želi da pobijedi za Luku

Košarkaši Mornara u 5. kolu ABA lige čekaju Megu (18 sati), utakmica u drugom planu zbog smrti klupskog ekonoma

6126 pregleda 1 komentar(a)
Mornar želi četvrtu pobjedu u ABA ligi: Džejkob Pulen, Foto: Savo Prelević
Mornar želi četvrtu pobjedu u ABA ligi: Džejkob Pulen, Foto: Savo Prelević

Mornar je imao emotivnih desetak dana, toliko teških za sve u klubu da ni pobjedu nad Budućnost Volijem u prvom crnogorskom derbiju u Evropi niko ni ne spominje.

Barane je desetkovala pandemija koronavirusa, krizu je izazvao i dopingom-afera Vukote Pavića, a crni oblaci nad „Topolicom” su se nadvili u četvrtak kada je objavljeno da je od posljedica covida-19 preminuo višegodišnji klupski ekonom Luka Macanović.

Iz poštovanja prema Macanoviću, u Mornaru čak nisu ni željeli da javno pričaju o meču sa Megom u 5. kolu ABA lige koji se igra večeras od 18 sati.

- Niti imam bilo kakvu izjavu, niti želim da u ovom trenutku govorim o besmislenim stvarima - rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Kratka i jasna poruka - košarka je u drugom planu, a u Mornaru u ovom momentu nisu spremni da joj se potpuno posvete. Ali, kalendar ne trpi, duel sa Megom mora da se odigra...

- Duboko smo potreseni zbog Lukine smrti. Posljednja dva dana ne mislimo uopšte o košarci, ali potrudićemo se da skupimo snagu i izađemo na megdan Megi kao da smo u punom sastavu - onakvi kakve bi Luka volio da nas vidi - istakao je kapiten Radoje Vujošević.

Mega je protivnik koji zahtijeva poštovanje. Talentovana ekipa (tu su crnogorski reprezentativac Marko Simonović, te Filip Petrušev, Luka Cerovina, Nikola Mišković...), predvođena iskusnim Milenkom Tepićem, u prva četiri kola je slavila tri puta.

Jedini poraz je upisala u prošlom kolu kada je bolja bila Crvena zvezda u uzbudljivom meču u Hali sportova na Novom Beogradu (76:73). Mornar ima skor 3-1 uz meč manje, jer je prošlog vikenda zbog koronavirusa pomjeren meč sa Borcem u Čačku.

- Igramo protiv veoma kvalitetnog protivnika, koji pored ABA lige ima zapažene rezultate i u Evrokupu. Mornar dugi niz godina na čelu sa trenerom Pavićevićem igra jako dobru košarku, ima odlične pojedince i ne mijenja mnogo, čuva okosnicu tima. Očekujem da čvrstom igrom zaustavimo njihovu napadačku igru i da se ne nadmećemo s Baranima u šutu za tri poena. Ključ je u odbrani - kazao je trener Mege Vlada Jovanović.

Mornar i Mega su se do sada sastajali sedam puta u regionalnom takmičenju. Barani su slavili svega dva puta, oba u „Topolici”...

Bonus video: