Pavićević: Nadam se da je ovo posljednja posveta nekome

Težak je momenat, igrači su bili nevjerovatno vezani za njega i plašio sam se pred ovu utakmicu. I da smo odigrali mnogo slabije i izgubili, ne bih im ništa zamjerio - rekao je Mihailo Pavićević

5229 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

U prvom meču 5. kola ABA lige, košarkaši Mornara su savladali Megu 80:73.

Utakmica je bila emotivna za Barane, jer je samo dva dana ranije preminuo dugogodišnji ekonom Luka Macanović. To je bila kulminacija užasnog perioda, jer su od koronavirusa zaraženi bili i predsjednik Đorđije Pavićević, gotovo svi članovi stručnog štaba i trojica igrača, a na sve je došla i vijest o dopingu Vukote Pavića.

Igrači su pred meč izašli u majicama sa likom Macanovića, koji bi danas proslavio 56. rođendan.

- Znate sve šta se izdešavalo 10-ak dana, da nas je napustio častan i pošten čovjek. Nadam se da će ovo biti posljednja posveta nekome, ova pobjeda ide našem dragom Luki. Ne sumnjam da nas je gledao sa nebesa i da će nas gledati i ubuduće. Težak je momenat, igrači su bili nevjerovatno vezani za njega i plašio sam se pred ovu utakmicu. I da smo odigrali mnogo slabije i izgubili, ne bih im ništa zamjerio - rekao je Mihailo Pavićević.

Mornar je loše počeo susret i vrlo brzo imao minus osam (19:11). Do poluvremena je, ipak, preokrenuo na 44:43, a u nastavku se pitanje pobjednika nije postavljalo.

- Vidjeli ste kako smo ušli u utakmicu, odbrana nije postojala u 1. četvrtini, glave nisu bile prisutne. Do poluvremena smo se nekako stabilizovali, a u drugom je došla i koncentracija, pa smo znali šta bi trebalo da radimo i u odbrani i u napadu.

Pavićevićevi puleni u utorak igraju veoma važan meč u „Topolici” protiv Ulma. Pobjeda bi ih dovela na korak od Top 16 faze Evrokupa.

- Nadam se da ćemo se što prije oporaviti od šoka i kompletne situacije, da će se igrači koji su preležali koronu brzo priključiti. Prevelika je potrošnja zbog kratke rotacije, a utakmice stižu jedna drugu. Već u utorak nas čeka meč-lopta protiv Ulma, pobjedom bismo gotovo sigurni bili za ulazak u drugi krug Evrokupa. Moramo da stisnemo zube i da u periodu do povratka igrača napravimo što bolji rezultat - zaključio je Pavićević.

Bonus video: