Da je život fer, Luka bi ih odveo na pivo...

Umjesto da zajedno proslave njegov 56. rođendan, košarkaši Mornara se opraštali od dugogodišnjeg ekonoma, koji je izgubio bitku sa koronavirusom

6216 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar/Media Pro
Foto: KK Mornar/Media Pro

Da je život fer, košarkaši Mornara bi sinoć savladali Megu, a Luka Macanović bi ih poveo na pivo da proslave njegov 56. rođendan.

Nažalost, život je često, prečesto surov...

Umjesto da im dodaje opremu, igrači Mihaila Pavićevića su na sebi nosili majice sa likom dugogodišnjeg ekonoma, koji je u četvrtak izgubio bitku sa koronavirusom. I natpisom koji govori sve - „Naš drug, naš vedri duh”.

Barani su tog dana, nakon jutarnjeg treninga, saznali da je Luka preminuo.

Plakali su, nisu željeli da prihvate tužnu vijest, a i večeras je bilo očito da ih je njegova smrt potresla.

Loše su počeli meč, brzo otišli na minus osam (19:11), a dekocentraciju domaćina u odbrani je savršeno koristio supertalentovani Filip Petrušev, koji je u 1. poluvremenu radio šta je htio.

Centar koji je prekinuo studije na Univerzitetu Gonzaga da bi u dresu Mege krenuo stopama Nikole Jokića, Ivice Zupca i Goge Bitadzea ka NBA, za prvih 20 minuta ubacio je čak 21 poen.

Ali, u nastavku je do izražaja došla klasa Pavićevićevih pulena - na krilima Tejlora Smita i Ajzee Vajtheda, domaći su dali prvih devet koševa u 3. četvrtini, zaokružili seriju 11:0 i poveli 53:43.

Pomislilo se da je sve već tada riješeno, ali mladi tim Vlade Jovanovića se nije predavao.

Nekoliko puta je prišao opasno blizu, odličan je bio Kolašinac Marko Simonović (20 pogodaka, 12 skokova) ali je fenomenalno šutersko veče imao krilni centar Keni Gejbrijel, koji je pogodio sedam trojki iz 10 pokušaja, neke u veoma važnim momentima.

On je bio i najefikasniji sa 24 poena, a izvrstan je bio i Vajthed, koji je dokazao da može da bude izuzetno koristan kad igra i za druge, a ne samo za sebe.

Završio je meč sa 17 koševa, solidnim šutem (11-8 za dva, trojke 3-0) i osam asistencija, a Mornar je sa njim na terenu pravio najveću razliku, jer je u tom segmentu imao plus 16...

Već u utorak u Baru gostuje Ulm. Ako pobijedi, Mornar će jednom nogom ući u Top 16 fazu Evrokupa.

MORNAR - MEGA 80:73 (25:28, 19:15, 15:8, 21:22)

Bar - Dvorana „Topolica”. Igrano bez prisustva publike. Sudije: Hordov, Hadžić (Hrvatska), Nedović (Slovenija).

Mornar: PULEN 12 (5-5), GEJBRIJEL 24 (1-1), Živanović, Jeremić 2, Šehović, Smit 8, Mugoša, VAJTHED 17 (2-1), Vujošević, VRANJEŠ 11, LUKOVIĆ 6 (2-0).

Mega: Mišković, SMIT 2, PETRUŠEV 29, TEPIĆ 4, Kljajević 1 (2-1), Novak 8 (4-4), SIMONOVIĆ 20, Jovičić, CEROVINA, Matković, Kazalon 9, Langović.

Bonus video: