Pavićević: Nadam se da smo izvukli pouke iz prvog meča sa Ulmom

Kad bismo uspjeli da stignemo do pobjede, poprilično bismo otvorili vrata druge runde Evrokupa - naglasio je Pavićević

10054 pregleda 0 komentar(a)
Foto: KK Mornar
Foto: KK Mornar

Seriju od tri meča za sedam dana u Topolici, oslabljeni Mornar završava u utorak od 18.45 duelom sa Ulmom, u 6. kolu Evrokupa.

Ukoliko bi slavili i treći put zaredom, Barani bi stigli na korak od najboljeg rezultata nekog sportskog kolektiva iz grada pod Rumijom na međunarodnoj sceni u istoriji - plasmana u drugu fazu Eurokupa.

Sjutrašnja prepreka Mornara je, međutim, veoma ozbiljna - zbog činjenice da Mihailo Pavićević nema na raspolaganju gotovo trećinu ekipe koja je prijavljena za ovo takmičenje, premora igrača, ali i kvaliteta rivala.

- Treća utakmica u šest dana, sve tri teške zbog situacije u klubu, skraćene rotacije i velikog umora. To me brine. Naravno, cijenimo Ulm. Riječ je o opasnoj ekipi, jako šuterski nastrojenoj. Igraju brzo, osjetili smo to u prvom meču u Njemačkoj u kojem smo vodili na poluvremenu 14 poena, ali se sve to istopilo u nastavku, jer smo ušli u ritam koji je odgovarao rivalu i izgubili - rekao je Mihailo Pavićević.

Trener Barana vjeruje da je lekcija naučena.

- Nadam se da smo izvukli pouke iz tog meča i da ćemo sada uzvratiti pametnijom igrom i biti koncentrisaniji. Kad bismo uspjeli da stignemo do pobjede, poprilično bismo otvorili vrata druge runde Evrokupa - naglasio je Pavićević.

Bonus video: