Mornar spavao devet minuta, novi poraz od Ulma za velike brige

U meču u kojem su oba tima igrala na mahove presudilo je pomračenje tima Mihaila Pavićevića gotovo istovjetno onom u Njemačkoj, kada se od plus 14 na poluvremenu stiglo do minus 17 u posljednjoj četvrtini

30189 pregleda 23 reakcija 10 komentar(a)
Foto: Eurocupbasketball.com
Foto: Eurocupbasketball.com

Ulm je prošle sezone bio najgori tim Evrokupa sa samo jednom pobjedom, tokom ljeta je morao da sastavi slabiju ekipu zbog manjeg budžeta, ali je sada stigao do drugog trijumfa.

Nažalost, opet protiv Mornara - Barani su u praznoj "Topolici" propustili veliku priliku da praktično već sada obezbijede plasman u Top 16 fazu Evrokupa, jer su izgubili 82:66.

U meču u kojem su oba tima igrala na mahove presudilo je pomračenje tima Mihaila Pavićevića gotovo istovjetno onom u Njemačkoj, kada se od plus 14 na poluvremenu stiglo do minus 17 u posljednjoj četvrtini.

Opet je pad stigao u 2. poluvremenu, kada Barani preko devet minuta nisu dali koš iz igre! Ulm je to znao da kazni, serijom 20:3 preokrenuo na 64:52, a uskoro je razlika rasla do 20 poena (82:62).

U redovima domaćih učinak vrijedan spominjanja imao je samo Tejlor Smit, koji je upisao 15 poena, 11 skokova i tri blokade.

Džejkob Pulen je ubacio 16, a Ajzea Vajthed 15, ali je imao i čak osam izgubljenih lopti.

Barani sada imaju skor 3:3 i do kraja će morati da strahuju od Ulma, koji ima pobjedu manje, ali i bolji međusobni skor.

Mornar je bio bez Derika Nidama, Milka Bjelice i Aleksandra Lazića, koji bi brzo trebalo da se priključe timu, jer više nisu pozitivni na koronavirus.

Bonus video: