Poznat datum početka sezone u NBA ligi?

Prema ESPN-ovim saznanjima igrači bi tokom četvrtka trebalo da se izjasne o tom predlogu, a očekuje se da će prihvatiti i novi predlog finansijske raspodjele novca za sljedeće dvije godine

3637 pregleda 0 komentar(a)
Foto: NBA.com
Foto: NBA.com

Udruženje igrača blizu je dogovora s vođstvom NBA lige kojim bi se omogućilo da nova sezona počne 22. decembra, a u njenom osnovnom dijelu bi na rasporedu bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je to uobičajeno, javio je ESPN.

To je rezultat odvojenih razgovora koje su u srijedu vodili predstavnici igrača s jedne i čelnici NBA lige s druge strane, očekujući da će datum početka nove sezone biti potvrđen.

Prema ESPN-ovim saznanjima igrači bi tokom četvrtka trebalo da se izjasne o tom predlogu, a očekuje se da će prihvatiti i novi predlog finansijske raspodjele novca za sljedeće dvije godine.

Prema sadašnjem planu je izgledno da će trening kampovi NBA ekipa biti otvoreni 1. decembra.

Još nema nikakvih naznaka o povratku gledatelja u NBA dvorane. Na prodaji ulaznica za prošlu sezonu NBA liga je izgubila 800 miliona dolara, nakon što je takmičenje prekinuto 11. marta zbog izbijanja pandemije koronavirusa.

Nastavak sezone "pod balonom" u Orlandu, koji se dogodio četiri i po mjeseca kasnije, smanjio je ostale gubitke koji bi nastali otkazivanjem ostatka utakmica osnovnog dijela i cjelokupnog plej-ofa.

NBA liga je izgubila oko 400 miliona dolara od sponzorstava i prodaje predmeta, a procjenjuje se da je još 200 miliona izgubljeno kad je Kina uvela 'NBA bojkot' jer je bivši glavni menadžer Hjustona Daril Mori izrazio podršku demonstrantima u Hong Kongu.

Bonus video: