Igrači prihvatili: NBA kreće 22. decembra

Predviđeno je da se NBA draft održi 18. novembra, a nakon njega bi počeo i prelazni rok

6270 pregleda 0 komentar(a)
Foto: AP Photo
Foto: AP Photo

Uduženje košarkaša NBA lige (NBPA) odobrilo je u četvrtak plan po kojem bi nova sezona (2020/21) počela 22. decembra, a u ligaškom dijelu takmičenja na rasporedu bi bile 72 utakmice, odnosno deset manje nego što je uobičajeno, objavio je ESPN.

Predviđeno je da se NBA draft održi 18. novembra, a nakon njega bi počeo i prelazni rok.

Trening kampovi NBA trebalo bi da budu otvoreni 1. decembra. Po ovom planu plej-of bi trebalo da bude završen prije OI u Tokiju, koje su na rasporedu od 23. jula do 8. avgusta 2021. godine.

Iz Udruženja košarkaša NBA lige poručili su da je preostalo još nekoliko pitanja o kojima treba postići dogovor, među kojima su i finansijski detalji aneksa kolektivnog ugovora.

Prošle sezone NBA liga je prekinuta 11. marta zbog pandemije koronavirusa. Nastavljena je krajem jula bez publike u tzv. balonu u Orlandu na Floridi, a okončana je 11. oktobra. Prvaci su postali LA Lejkersi koji su u finalu sa 4-2 u pobjedama savladali Majami.

Samo na prodaji ulaznica NBA liga je prošle sezone izgubila 800 miliona dolara.

Vođstvo lige vjeruje da će planirani početak nove sezone 22. decembra imati pozitivan finansijski učinak za klubove i igrače, te da bi to moglo da vrijedi 500 miliona dolara u kratkoročnim prihodima, a u dugoročnima čak milijardu dolara.

Bonus video: