Lovćen u Ohridu igra za prvi trijumf u gostima

101 pregleda 1 komentar(a)
KK Lovćen, Foto: KK Lovćen
KK Lovćen, Foto: KK Lovćen
Ažurirano: 10.01.2018. 13:41h

Nakon 12 kola, Teodo i Lovćen su poravnati na tabeli Druge ABA lige, u grupi timova (sa Dinamikom i Splitom) su sa skorom od po pet pobjeda i sedam poraza, daleko od vrha tabele (četiri pobjede manje od vodećeg tandem, Primorske i Borca), ali i daleko od “fenjeraša” Ohrida (samo trijumf u 12 mečeva).

Na papiru, pred Lovćenom je danas (17 sati) lakši zadatak u 13. kolu, gostovanje upravo posljednjeplasiranom Ohridu, koji je jedinu pobjedu upisao službenim rezultatom (20:0 protiv Bosne, koja zbog problema u klubu nije putovala na utakmicu 9. kola).

Za Cetinjane je to najbolja prilika za prvi trijumf u gostima, protiv ekipe koju je Lovćen u prvom dijelu sezone porazio 94:72…

"Protiv Ohrida želimo da zabilježimo prvu pobjedu na gostujućem terenu. Mislim da smo favoriti, i da to treba da potvrdimo na terenu. Znamo da naš protivnik ima nekoliko igrača koji imaju dobar individualni kvalitet i da samo sa dobrom odbranom i kolektivnim napadom možemo doći do pobjede", rekao je Dragan Radović, trener Lovćena.

Teodo večeras (18 sati) dočekuje ekipu Dinamika, od kojeg su Tivćani u Beogradu tijesno poraženi u 2. kolu (71:67).

"Spremni dočekujemo utakmicu sa Beograđanima, a najvažnije je da su svi igrači, osim Đurišića, zdravi i učinićemo sve što je u našoj moći da dođemo do prve pobjede u novoj godini. Dinamik dolazi u dosta promjenjenom sastavu u odnosu na utakmicu iz prvog dijela, pojačali su se sa nekoliko novih igrača. Tu je ponovo i novi-stari trener Miroslav Muta Nikolić, koji je ovaj tim i uveo u ABA2 ligu, ali se nadam da će moji momci odigrati na visokom nivou i da ćemo obradovati naše navijače", rekao je trener Teoda, Zoran Glomazić.

Bonus video: