Mornar želi reakciju u Novom Mestu

Umor je bio evidentan u meču sa Ulmom. To je za nama, a ako nešto ne naučite iz poraza, onda je to dvostruki poraz - kaže Mihailo Pavićević pred duel u 5. kolu ABA lige protiv Krke (19 sati)

2387 pregleda 1 komentar(a)
„Imamo snage za četvrtu pobjedu”: Uroš Luković, Foto: Eurocup
„Imamo snage za četvrtu pobjedu”: Uroš Luković, Foto: Eurocup

Poraz od Ulma je na pravi način objasnio koliko se Mornar posljednjih dvadesetak dana mučio s problemima koji su najmanje košarkaške prirode, ali trener Mihailo Pavićević vjeruje da je gostovanje Krki u 5. kolu ABA lige prilika da Barani pokažu da su iz duela sa Njemcima nešto i naučili.

- Umor je bio evidentan u meču sa Ulmom, posebno u posljednjoj četvrtini. Ta utakmica je za nama, a ako nešto ne naučite iz poraza, onda je to dvostruki poraz. Nadam se da smo izvukli neke pouke. Krka je standardan abaligaš, godinama igra u regionalnom takmičenju i ako vratimo film podsjetićemo se i da je bila specijalista za sječu favorita. Ko god ih je potcijenio, to je skupo platio - rekao je Pavićević.

Utakmica u Novom Mestu se igra danas u 19 sati, a Mornar želi da ostvari četvrti trijumf u regionalnom takmičenju. Crnogorski predstavnik je do sada pobjeđivao Cibonu i Megu kod kuće, u gostima Zadar, a jedini poraz je upisao u Beogradu protiv Crvene zvezde.

- Svjestan sam da nas čeka izuzetno teška utakmica jer je Krka iskusna ekipa, koja zna da igra i koja će iskoristiti svaku šansu koja joj se ukaže. Ako nametnemo svoj ritam, onda možemo da se nadamo dobrom. Međutim, imamo još uvijek tih „crnih minuta” kada izgubimo kontrolu i počnemo individualnim akcijama da rješavamo meč. I svaki put kad smo tako odigrali zaista smo ga i riješili, ali u korist protivnika. Svaka utakmica je teška, u ABA ligi nema lakog protivnika - ističe Pavićević.

Derek Nidam i Aleksandar Lazić su se vratili u tim nakon što su preležali koronavirus, ali je jasno da ne mogu mnogo da pomognu jer su bez treninga nakon 14 dana izolacije.

- Moramo da budemo vrlo pažljivi s njihovim uvođenjem u trenažni proces. Možda bi mogli nešto da nam pomognu, ali od njih za sada ne treba očekivati neki preveliki doprinos - dodao je šef stručnog štaba Barana.

Centar Uroš Luković je optimista pred okršaj u dvorani „Leon Štukelj”.

- Nikome nije lako da igra u Novom Mestu, sa kvalitetnim i uvijek požrtvovanim domaćinom. Vjerujem da je najgore za nama i da su loši dani Mornara van terena prošlost. Znam da imamo snage da odigramo dobru utakmiicu i upišemo četvrtu prvenstvenu pobjedu - kazao je Luković.

Krka je jedini trijumf do sada u sezoni ostvarila u Zadru.

- Ovo će nam biti šesta utakmica u 12 dana. Radimo dobro na treninzima, nadam se da ćemo za to i biti nagrađeni, iako Mornar dolazi kao favorit - istakao je trener slovenačke ekipe Vladimir Anzulović.

Bonus video: