Crnogorske košarkašice bez problema sa virusom pred utakmicu sa Izraelom u Grčkoj

Sve crnogorske košarkašice bile su negativne na PCR testu i biće na raspolaganju selektorki Jeleni Škerović u utakmici u četvrtak

3981 pregleda 0 komentar(a)
Selektorka Škerović od sjutra sa igračicama u Grčkoj, Foto: FIBA
Selektorka Škerović od sjutra sa igračicama u Grčkoj, Foto: FIBA

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore okupila se u Podgorici i počela pripreme za duel sa Izraelom u okviru novembarskog kvalifikacionog prozora za Eurobasket.

Košarkašice će odraditi tri treninga u dvorani Verde, a u ponedjeljak putuju za Grčku, gdje će biti odigrane kvalifikacione utakmice.

Sve crnogorske košarkašice bile su negativne na PCR testu i biće na raspolaganju selektorki Jeleni Škerović, koja će se u Grčkoj priključiti timu.

Prema riječima trenera Dušana Dubljevića, koji je radio na treninzima sa ekipom, obje selekcije su u teškoj situaciji zbog svih dešavanja zbog Kovida-19.

"Ono što je košarkaški bitno da imamo vrlo malo vremena za pripremu. Potrudili smo se da dođemo do što više informacija o njihovom timu i mislim da ćemo na pravi način se pripremiti i pokušati da dođemo do jako bitne pobjede. Izraelke igraju atipično, posebno u odbrani", rekao je Dubljević.

On vjeruje da će se ekipa adaptirati na njihov način igre i da će doći do pobjede.

Centar Milica Jovanović kazala je da zbog koronavirusa još nije poznato u kom će sastavu Izrael igrati.

"Ono što smo gledali je ta utakmica protiv Švedske, koja je sada već igrana prošle godine i koju su ubjedljivo izgubili. Zato moramo da brinemo o nama, da se što bolje pripremimo u ovih nekoliko dana i pokušamo da pobijedio meč", rekla je Jovanović.

Utakmica je na programu u četvrtak.

Švedska je lider grupe sa dvije pobjede, dok su Crna Gora i Izrael upisali po poraz od Šveđanki.

Bonus video: