Dug prema hotelima stopira ABA ligu?

Kako javlja Mozzartsport, klubovi su dobili obavještenje iz sjedišta lige da "postoji opravdana bojazan da će hoteli otkazati rezervacije"

11623 pregleda 31 reakcija 5 komentar(a)
Foto: Aba-liga.com
Foto: Aba-liga.com

Mečevi sedmog kola ABA lige možda se neće odigrati, zbog dugovanja prema hotelima".

Kako javlja Mozzartsport, klubovi su dobili obavještenje iz sjedišta lige da "postoji opravdana bojazan da će hoteli otkazati rezervacije".

"Svakodnevno nas hoteli pitaju kada će biti plaćena dugovanja za smještaj ekipa i službenih osoba. U organizaciji 7. kola dodatni problem imamo u Zadru jer je hotel 'Borik' u kojem odsijedaju sudije, zatvoren tokom novembra, a zamjenski hotel će tražiti plaćanje smještaja po predračunu", stoji u dopisu ABA lige.

Navedeno je da liga, zbog blokiranog računa duguje hotelima skoro 145.000 eura, da bi tek od sljedećeg mjeseca trebalo da krenu isplate službenim licima (sudije, delegati, kontrolori), dok je dug za plate zaposlenima u ABA preko 9.500 eura, navodi Mozzartsport.

Liga, takođem nije predala finansijske izvještaje nadležnim organima...

ABA liga je trenutno u potpunoj organizacionoj blokadi, jer račun još nije odblokiran, vlasništvo udjela nije riješeno, kao i raspodjele rukovodećih funkcija, imenovanja ovlašćenih lica...

Bonus video: