Mornar gostuje Unikahi, Pavićević: Ako nekoga pobijedite jednom, onda drugi put to nije iznenađenje

Duel Unikahe i Mornara u sedmom kolu Evrokupa na programu sjutra u 19:30

5972 pregleda 24 reakcija 9 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Printscreen
Mihailo Pavićević, Foto: Printscreen

Šestog oktobra Mornar je ostvario najveću evropsku pobjedu u istoriji kluba - u "Topolici" u drugom kolu Evrokupa u Baru je pala Unikaha - 90:86.

Odigrali su tada Barani sjajnu utakmicu, ubacili 58 poena u prvom poluvremenu, trojke šutirali 45 odsto i nagovijestili da neće biti samo učesnici u evropskom takmičenju.

Nešto više od mjesec dana tog poslije istorijskog duela u Baru, ekipa Mihaila Pavićevića igra drugi meč sa Unikahom. Ovog puta u Unikahi u okviru sedmog kola Evrokupa. Meč je na programu sjutra u 19:30.

"Mi smo im - da stvar bude gora po nas - jedna vrsta dužnika. Nanijeli smo im prvi poraz od jedne crnogorske ekipe. Sigurno će ući motivisani u taj meč", kazao je u najavi duela trener Mornara, Mihailo Pavićević.

Španski tim igra brzu, napadačku košarku. U Evrokupu prosječno bilježe 85,66 poena, dok su u španskoj Endesa ligi na prosjeku od 79,77 ubačenih poena.

"Malaga igra u jakom ritmu 40 minuta, pogotovo na domaćem terenu. Ako počnemo s njima da trčimo i da se nadigravamo u toj tranzicionoj igri, onda nam se ne piše dobro. Moramo biti vrlo mudri, pametni, da probamo da ih usporimo, da im ne damo lake poene iz tranzicije gdje su oni zaista izuzetno jaki i sa pametnim napadom pokušamo da iskontrolišemo tu tranzicionu igru", poručio je Pavićević.

Poslije šest odigranih mečeva Mornar ima tri pobjede i tri poraza i sa ekipom Budućnost Volija dijeli treće mjesto, uz utakmicu više od Podgoričana.

"Svaka utakmica je meč lopta. Ne samo za nas nego za svakoga. Svih šest ekipa imaju šanse, neko veće neko manje. I mi u svaki meč ulazimo da iskoristimo šansu, ako nam se ukaže. Ako jednom dobijete nekoga onda ne bi trebalo da bude i drugi put iznenađenje. Znamo da će biti izuzetno teško, idemo da damo sve od sebe. Preostalih četiri utakmice u Evrokupu je svaka meč lopta", zaključio je Pavićević.

Bonus video: