Zdovc: Ako igramo odbranu, uvjeren sam da smo bolja ekipa

"Mi već imamo jedan poraz, a i oni imaju poraz kod kuće. Loviće tu pobjedu vani, tako da će biti interesantno", rekao je trener Cedevite
61 pregleda 0 komentar(a)
KK Cedevita, Jure Zdovc, Foto: Aba-liga.com
KK Cedevita, Jure Zdovc, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 09.01.2018. 14:12h

Dobro poznati rivali u ABA ligi, prvi put će se sresti i na evropskoj sceni - Cedevita sjutra veče (19.45) časova dočekuje Budućnost Voli, u meču 2. kola grupe G Evrokupa.

Oba tima su u prvom kolu doživjela poraze, Budućnost kod kuće od favorizovane Lokomotive Kubanj 68:62), a Cedevita u gostima od italijanskog Trenta (83:72), u meču u kojem su Zagrepčani ispustili 18 poena prednosti.

"Mi znamo da, ako igramo odbranu, možemo da dobijemo svakoga. To smo pokazali i dokazali, tako da ćemo sigurno krenuti od toga. Treba igrati čvrsto i dobro u odbrani i probati ih iskontrolisati u skoku i onda sam uvjeren da smo bolja ekipa, ali moramo to pokazati na terenu", ističe trener Cedevite Jure Zdovc.

Budućnost u Zagreb stiže nakon pobjede u derbiju ABA lige, protiv Crvene zvezde (92:86).

"Istina je da se oni poslije takve utakmice protiv Zvezde, gdje su bili stvarno šuterski raspoloženi možda osjećaju… No, s druge strane to nam je samo još jedan dodatan motiv da budemo još više koncentrisani u odbrani, da im ne damo da se raspucaju i da pobijedimo", dodao je Zdovc.

Nakon što je poražena u finalu ABA Superkupa u Baru (78:69), Budućnost je ove sezone savladala Cedevitu u ABA ligi, u Podgorici je 12. novembra bilo 66:60 za "plave", u utakmici na malo koševa...

"Ponekad odigraš vrhunsku odbranu pa ti kao protiv Trenta protivnici pogađaju šuteve preko ruke u posljednjim sekundama, tako da tu pravila nema. No, igramo kod kuće, sigurno neće biti lako, ali jednostavno tu utakmicu moramo dobiti jer ako tu izgubiš kod kuće već si se znatno udaljio od prolaza dalje. Mi već imamo jedan poraz, a i oni imaju poraz kod kuće. Loviće tu pobjedu vani, tako da će biti interesantno", zaključio je Zdovc.

Krilni centar Damir Markota svjestan je kvaliteta Budućnosti.

"Definitivno se radi o jednoj ozbiljnoj ekipi, koja je to pokazala tokom cijele sezone, a i samim time što je nanijela Crvenoj zvezdi dva poraza ove sezone, što u ABA ligi dosad nitko nije napravio. Mislim da se radi o dvije različite ekipe u Podgorici i van Podgorice. Trebamo da iskoristimo prednost domaćeg parketa, da pokažemo agresivnost i čvrstinu", rekao je Markota.

Bonus video: