Jelena Škerović: Bitan korak ka cilju, unutrašnja igra proradila kada je bilo najvažnije

"Najvažnije je da je ta igra proradila kada je bilo najvažnije, u samom finiš. Pod košem su pogađale Getling i Milica Jovanović koja je uspjela da pobijedi njihovu odbranu na svakom preuzimanju"

7958 pregleda 0 komentar(a)
Foto: FIBA Europe
Foto: FIBA Europe

Ženska košarkaška reprezentacija Crne Gore je pobjedom nad Izraelom sačuvala šanse da se plasira na Evropsko prvenstvo.

"Crvene" su slavile 73:66, i to im je prvi trijumf, nakon poraza na startu od Švedske u Malmeu.

"Važna pobjeda za nas u želji da sebi olakšamo put ka Evropskom prvenstvu. Ova pobjeda je jedan korak ka cilju. Izrael je veoma neugodan protivnik i bukvalno je kaznio svaku našu grešku, zato je i bio u igri do kraja", kaže Jelena Škerović, selektor naše selekcije.

Crna Gora je od starta vodila...

"U početku smo željeli da što prije riješimo meč šutevima za tri poena, nismo uopšte bili strpljivi, nismo imali igru pod košem. Najvažnije je da je ta igra proradila kada je bilo najvažnije, u samom finiš. Pod košem su pogađale Getling i Milica Jovanović koja je uspjela da pobijedi njihovu odbranu na svakom preuzimanju", ističe Škerovićeva i dodaje:

"Zadovoljna sam jer su djevojke fizički mnogo bile spremnije nego prošlog novembra. Velikom borbom su to pokazale protiv Izraela. Čak i Mujovićeva i Vučetićeva, koje su bez kluba, pokazale su da su spremne i iskoristile su minute. Mnogo je teško ovako se spremati za utakmicu, ali djevojke su uspjele i kada je trebalo odradile sve ono što smo spremili. Tako je kako je, svi su u istoj situaciji, mi imamo cilj i pokušaćemo da ga ostvarimo".

Bonus video: