Mornar ne bi trebalo da ima problema sa Primorskom: Pavićević traži jak ritam od starta

Barani su, međutim, oprezni - tek su se vratili sa teškog puta iz Malage, gdje su u okviru Evrokupa poraženi od Unikahe, a ekipa se još oporavlja od posljedice pandemije koronavirusa, koja je bila zahvatila dobar dio ekipe

3512 pregleda 0 komentar(a)
Vraneš, Foto: Kk Mornar/media Pro
Vraneš, Foto: Kk Mornar/media Pro

Mornar je veliki favorit protiv Primorske, večeras u Baru (21 sat) u sedmom kolu ABA lige.

Tim iz Kopra je, naime, prikovan za dno tabele, jedini je bez pobjede, a jedan je od osam timova regionalnog takmičenja koji je odigrao planiranih (svih) šest mečeva do sada.

Barani su, međutim, oprezni - tek su se vratili sa teškog puta iz Malage, gdje su u okviru Evrokupa poraženi od Unikahe, a ekipa se još oporavlja od posljedice pandemije koronavirusa, koja je bila zahvatila dobar dio ekipe.

-Polako se kompletiramo, kako vrijeme bude odmicalo, igraćemo sve bolje. Važno je samo da nas zdravlje posluži. Protiv Primorske smo favoriti, ali to moramo angažovanom igrom da potvrdimo na terenu. Vjerujem u našu dobru igru i pobjedu - istakao je bek Mornara Nemanja Vraneš.

Tim Mihaila Pavićevića je sa utakmicom manje u vrhu ABA lige, ostvario je četiri pobjede i doživio jedan poraz (od Crvene zvezde), a večeras ima idealnu priliku da zabilježi šesti trijumf i dodatno se vrati u ritam pred vrlo važno gostovanje Breši u srijedu u Evrokupu.

-U ABA ligi nema lakih protivnika, to stalno ponavljam. Svako opuštanje može skupo da nas košta. Ne smije nas zavarati to što je Primorska još uvijek bez pobjede. U prošlom kolu protiv Crvene zvezde pokazala je da umije da bude veoma nezgodan rival. Nije bilo vremena da se pripremimo za ovu utakmiicu, ali bitno je da se momci odmore i osvježe poslije zaista napornog puta do Španije i nazad. Od prvog minuta moramo da nametnemo svoj ritam i gostima stavimo do znanja da nemaju šta da traže u našoj dvorani. U suprotnom, biće teško, kao i uvijek kad ne uđemo punom snagom u utakmicu - kazao je Pavićević.

Bonus video: