ESPN: Harden odbio Hjuston, neće ni 50 miliona godišnje

Prema pisanju američkih medija, predstavnici “Brade” su kontaktirali rukovodstvo kluba i saopštili da njihov klijent želi da napusti Hjuston, a uprava je poslala posljednju ponudu

6049 pregleda 0 komentar(a)
Harden, Foto: Shutterstock
Harden, Foto: Shutterstock

Najbolji igrač Hjuston Rokitsa Džejms Harden odbio je produžetak ugovora sa timom iz Teksasa kojim bi postao prvi igrač u istoriji NBA sa ugovorom od 50 miliona dolara po sezoni, pa su njegov odlazak iz Hjustona i potencijalni trejd sa Bruklin Netsima sve bliži ostvarenju, prenosi ESPN.

Prema pisanju američkih medija, predstavnici “Brade” su kontaktirali rukovodstvo kluba i saopštili da njihov klijent želi da napusti Hjuston, a uprava je poslala posljednju ponudu.

Bila je to trenutno maksimalna moguća ekstenzija ugovora trenutno dozvoljena ‘seleri kepom’ – 103 miliona dolara za dodatne dvije godine na njegov već postojeći trogodišnji ugovor koji će mu donijeti 133 miliona dolara, prenosi Sport klub.

Međutim, iako se pisalo i o Filadlefiji kao potencijalnom trejd-partneru, Harden je zainteresovan za odlazak u Bruklin Netse, gdje bi se udružio sa nekadašnjim saigračem, takođe bivšim MVP lige – Kevinom Durentom.

Bonus video: