Mornar u Breši za ključni brejk

Ukoliko večeras (20.30 časova) slave na sjeveru Italije, Barani bi se približili Top 16 fazi Evrokupa

3889 pregleda 1 komentar(a)
Nemanja Vranješ na prvoj utakmici sa Brešom, Foto: Kk Mornar/media Pro
Nemanja Vranješ na prvoj utakmici sa Brešom, Foto: Kk Mornar/media Pro

Poraz u 6. kolu u „Topolici” od Ulma doveo je košarkaše Mornara u tešku situaciju - da u preostala četiri meča, od kojih su tri bila na gostovanjima, traže bar jedan brejk.

Prva šansa praktično nije ni postojala, jer je Unikaha bila prejaka za izabranike Mihaila Pavićevića, koji bi večeras (20.30) u Breši mogli da naprave ključni korak ka Top 16 fazi Evrokupa.

- Svaka pobjeda nas približava drugom krugu, svaki poraz udaljava. Imali smo meč-loptu protiv Ulma, nismo je iskoristili iz objektivnih razloga, jer su nas problemi sa koronavirusom poremetili i ostavili dubok trag. Nadam se da smo se izvukli iz toga - rekao je Pavićević.

Da su savladali Njemce, Barani bi imali lakši put ka narednoj rundi. Ovako moraju do kraja da se „biju” za jedno od četiri mjesta u grupi.

- Idemo u Italiju da pokušamo da napravimo brejk i primaknemo se drugoj fazi. Biće dosta kalkulacija, ali mi nemamo šta da kalkulišemo. Breša još gaji nadu da može da se umiješa u borbu za drugi krug.

Prvobitni plan je bio da ekspedicija iz Bara ka sjeveru Italije, na put dug 1.150 kilometara, krene još u ponedjeljak autobusom. Ali, predsjednik Đorđije Pavićević, koji se kod kuće oporavlja od posljedica koronavirusa, to je promijenio i obezbijedio čarter let za danas.

- Trebalo je da idemo autobusom, ali je Đoko organizovao čarter. Nadam se da će igrači cijeniti taj njegov trud i to što iz kreveta misli na nas i omogućava najbolje moguće uslove. To bi trebalo da nam bude motiv više - zaključio je 62-godišnji stručnjak.

Pavićević će računati na sve igrače, jer se i Milko Bjelica oporavio od koronavirusa i počeo da trenira sa ekipom.

Bonus video: