Povratak Budućnosti: Tri sedmice pauze i odmah na derbi

Košarkaši Budućnost Volija večeras (19 časova) u derbiju 8. kola dočekuju Unikahu. To će im biti prvi meč nakon pauze od 21 dan i problema sa koronavirusom

3111 pregleda 0 komentar(a)
Džastin Kobs na prvoj utakmici sa Unikahom, Foto: Unicaja
Džastin Kobs na prvoj utakmici sa Unikahom, Foto: Unicaja

Prije tačno tri sedmice, košarkaši Budućnost Volija su imali prvu meč-loptu za Top 16 fazu Evrokupa, ali su na gostovanju Mornaru izgubili trojkom Ajzee Vajtheda na kraju produžetka.

Niko, vjerovatno, nije mogao ni da pomisli da tim Petra Mijovića od tada do danas neće odigrati nijednu utakmicu. Razlog je, naravno, koronavirus, koji je hvatao jednog po jednog igrača, sve dok osmorica nisu bila pozitivna na PCR testu.

Poslije preležane temperature, obavezne 14-dnevne izolacije i odrađenih ljekarskih pregleda, većina košarkaša se vratila u tim Petra Mijovića, pa je za večeras (19 časova) zakazan derbi 8. kola Evrokupa sa Unikahom u „Morači”. To će biti početak paklenog razdoblja, jer će „plavi” za 96 sati igrati sa timom iz Malage, potom gostovati Breši i na kraju dočekati Cibonu u ABA ligi.

- Previše je dugčak period bez skoro čitavog tima, osam igrača je dugo bilo van trenažnog procesa. Polako se vraćamo u normalu, a čeka nas izuzetno zahtjevan period do pauze i tri utakmice od srijede do nedjelje protiv Unikahe, Breše i Cibone - istakao je Mijović.

Jasno je da Budućnost ne može da bude u adekvatnoj formi, ali bi na svježinu i motiv mogla da se suprotstavi jakom španskom timu.

- Sigurno je da ovakva situacija neće limitirati momke da, u odnosu na mogućnosti, daju sve od sebe. Obećavam da ćemo na sve tri utakmice pružiti maksimum, na kraju ćemo vidjeti za šta je to dovoljno. Optimizam ni sad, ni u narednom periodu, neće nas napustiti, a siguran sam da ćemo brzo kroz trenažni proces doći do stanja u kakvom smo bili - poručio je Mijović.

Kapiten Suad Šehović poručuje da igrači koji su pauzirali žele da se vrate u pravi ritam.

- Nakon dvije sedmice prinudne pauze počeli smo da kompletiramo tim i vraćamo se treninzima i utakmicama. Jako teško je sada misliti o rivalima koji nas čekaju, već se isključivo baziramo na nas. Protiv Unikahe i Breše daćemo maksimum, pokušaćemo da ostvarimo obje pobjede - naglasio je Šehović.

Bonus video: