Budućnost bez snage za prvu pobjedu nad Unikahom

Podgoričani izgubili i osmi meč od kluba iz Malage, i to veoma ubjedljivo - 90:66

19777 pregleda 20 reakcija 15 komentar(a)
Jedini iz startne petorke otvorio meč kako je trebalo: Fedor Žugić, Foto: Savo Prelević
Jedini iz startne petorke otvorio meč kako je trebalo: Fedor Žugić, Foto: Savo Prelević

Osmi međusobni meč u istoriji dva kluba, osmi put isti epilog - košarkaši Budućnost Volija opet su izgubili od Unikahe.

Ovog puta nisu imali ni šansu, jer je Petar Mijović dvije sedmice imao samo pet igrača na raspolaganju. Četvorica su se oporavila, po protokolu Evrokupa je nesuđeni derbi 8. kola morao da se igra, ali su Španci bili prejaki.

Na kraju je bilo 90:66, u meču u kojem Podgoričani od sredine 1. četvrtine nijednom nisu prišli na manje od šest razlike.

Mijović je meč počeo sa petorkom Džastin Kobs, Fedor Žugić, Melvin Edžim, Luka Mitrović i Dragan Apić. Izgledalo je kao da se igra samo 17-godišnjoj nadi crnogorske košarke, koji je dao prvih šest poena svoje ekipe (trojku i koš i dodatno bacanje).

Ostali su djelovali tromo, nezainteresovano, pa je tim iz Malage već poslije šest minuta imao dvocifrenu prednost (16:6).

Ubrzo je bilo i 23:10 nakon pet vezanih koševa Darija Brisuele, a u 1. poluvremenu je rekordna razlika bila minus 14 u 16. minutu (36:22).

Problem nije bila samo igra u napadu, za koju se očekivalo da će "patiti" zbog muka sa koronavirusom, nego je više brinula neagresivnost u odbrani.

"Plavi" su u 1. četvrtini izašli iz bonusa tek 10 sekundi prije kraja, a u drugoj su prvi faul napravili poslije sedam minuta i 26 sekundi igre!

U finišu tog dijela igre se konačno probudio Kobs, dva puta smanjivao na osam razlike, a onda na startu 2. poluvremena donio nadu košem za 39:45.

Odgovor Unikahe je bio zapanjujući - serijom 16:2, u kojoj su po dvije trojke postigli Fransis Alonso i bivši krilni centar Crvene zvezde, Dion Tompson, gosti iz Malage su otišli na plus 20 (61:41).

Pobjednik je bio riješen, do kraja je bilo pitanje samo kolike će biti rekordna i konačna razlika. Ona je bila i najveća - 24 poena.

Za Budućnost nema predaha, jer već u petak gostuje Breši, a u nedjelju dočekuje Cibonu.

Potom slijedi reprezentativna pauza, nakon koje bi Mijović trebalo da ima sve igrače na raspolaganju, jer večeras nije bilo Vilija Rida, Petra Popovića i Amedea dela Valea, čiji će se debi još pričekati...

Nikola Ivanović je bio najefikasniji u domaćem timu sa 20 poena, Edžim je dao 12, a kod gostiju su odskočili Alonso, Tompson i Brisuela sa po 15.

Bonus video: