Vajthed promašio pobjedu i veliku šansu za Top 16 fazu

Breša slavila 77:75, američki plejmejker promašio trojku na isteku utakmice

16263 pregleda 1 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Na 28 sekundi do kraja, Ajzea Vajthed je položio loptu u koš i izjednačio. Američki plejmejker je uzeo loptu i u posljednjem napadu, pokušao da donese pobjedu Mornaru protiv Breše, na isti način kao što je uradio protiv Budućnost Volija, ali je promašio, pa su domaći slavili 77:75

Italijani su drugom pobjedom sačuvali teoretsku šansu da se domognu Top 16 faze Evrokupa.

Možda i ključni meč igraće u petak protiv Budućnost Volija, kada će pokušati da trećim trijumfom dostigne oba crnogorska kluba, ali i njemački Ulm.

Drugo poluvrijeme u „Palaleonesi” bilo je prepuno preokreta. Italijani su poveli 47:38, ali je tada Mornar zaigrao odlično i poveo 56:51.

U finišu 3. i početkom posljednje četvrtine, Breša je dala 10 vezanih poena i povela 61:56, da bi Vajthed donio posljednje vođstvo timu Mihaila Pavićevića na četiri minuta i 45 sekundi do kraja (66:65).

Domači su otišli na plus pet, Mornar se vratio, ali nije mogao da trijumfuje, pa mu polako izmiču šanse da se domogne mjesta među najboljih 16.

Do kraja dočekuje Metropoliten i gostuje Budućnosti, a samo dvije pobjede mu garantuju jedno od prva četiri mjesta u grupi B.

U redovima crnogorskog predstavnika najefikasniji je bio Džejkob Pulen sa 20 poena, Vajthed je dao 14, a Keni Gejbrijel 13.

Bonus video: