Zlatibor kao Orlando: Da li je "balon" rješenje za košarkaške probleme

Poštovanje postavljenih protokola u potpunosti je ispoštovano i ovim turnirom je dat primjer kako se mogu održavati sportska takmičenja u uslovima svjetske pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju

2212 pregleda 1 komentar(a)
Foto: ABA liga
Foto: ABA liga

Organizatori prvog ovosezonskog turnira ABA 2 lige istakli su da je takmičenje prošlo "više nego uspješno", a sportski direktor Milija Vojinović je zahvalio svima.

"Odličnom saradnjom svih učesnika u organizaciji ovog turnira, svakako je u svijet otišla veoma pozitivna slika o Zlatiboru i ABA ligi jer nije bilo lako organizovati takmičenje u ovako teškim uslovima s obzirom da smo svi opterećeni pandemijom i da moraju da se poštuju strogi protokoli", izjavio je Vojinović.

Poštovanje postavljenih protokola u potpunosti je ispoštovano i ovim turnirom je dat primjer kako se mogu održavati sportska takmičenja u uslovima svjetske pandemije korona virusa, navodi se u saopštenju.

Sportski direktor ABA lige nije mogao da obeća, ali je rekao da ozbiljno razmišljaju da Zlatibor opet bude domaćin jednog od predstojećih turnira, kao i same završnice u kojoj će se igrati plej-of i plej-aut, naglašavajući da su se organizatori pokazali kao odlični domaćini i da zbog toga zaslužuju povjerenje čelnika i ekipa ABA lige.

Sve utakmice igrane su u hali Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru, koja je renovirana zahvaljujući opštini Čajetina koja je finansirala kompletnu obnovu.

Direktor Turističko-rekreativnog kompleksa na Zlatiboru Nikola Novaković izjavio je da su on i svi njegovi saradnici izuzetno ponosni što su poslije 24 odigrane utakmice položili ovaj prvi test.

"Definitivno smo dokazali da je 'balon-sistem', što se ABA2 lige tiče, a verujem i prve ABA lige, pravo rješenje. Iskreno se nadam da se u martu ponovo vidimo sa ovim ekipama na Zlatiboru", naveo je Novaković.

Nakon prvog "balona", na prvom mjestu je Studentski centar sa maksimalne četiri pobjede.

Podgorica ima skor 3-1, a Sutjeska i Lovćen po 1-3.

Bonus video: