aba liga - 8. kolo

Mijović: Naći dobru energiju pred težak meč protiv Cibone

"Na papiru smo sigurno favoriti, međutim, izuzetno respektujemo momenat i u kojem se Cibona nalazi", rekao je trener "plavih"

5482 pregleda 24 reakcija 0 komentar(a)
Mijović, Foto: Savo Prelević
Mijović, Foto: Savo Prelević

Budućnost Voli sjutra od 17 časova u Podgorici igra protiv Cibone u okviru osmog kola ABA lige, a trener "plavih" Petar Mijović ističe da se radi o izuzetno važnom i teškom meču za njegov tim.

"Na papiru smo sigurno favoriti, međutim, izuzetno respektujemo momenat i u kojem se Cibona nalazi. Jedna izuzetno mlada ekipa, podržana od par iskusnijih igrača, sa kontinuitetom trenera Vedića na klupi, energetski sigurno na visokom nivou... Ekipa koja jako mnogo igra na otvorenom terenu, dosta u tranziciji, ranom napadu, i sigurno da u pojedinim igračima ima kvalitet da nam napravi ozbiljan problem", rekao je Mijović.

Sigurno je, kako je kazao, da postoji umor kod igrača nakon svega što se dešavalo proteklih par sedmica i nakon dvije teške utakmice u Evrokupu, ali i dobro raspoloženje nakon važne pobjede na gostovanju kod Breše.

"Pokušaćemo na krilima te pobjede da nađemo prevashodno dobru energiju, koncentraciju za ispunjavanje svega onog što je od važnosti u meču sa Cibonom ne bismo li slavili. Izuzetno važan meč ispred nas i nadam se da ćemo pred pauzu taj meč riješiti u svoju korist", zaključio je Mijović.

Košarkaš Budućnost Volija Danilo Nikolić je kazao da je Cibona ekipa koja se ne smije potcijeniti.

"Moramo dati sto odsto svojih mogućnosti da bismo pobijedili", istakao je Nikolić.

Preporučujemo za Vas