CRNOGORSKI KOŠARKAŠI STIGLI U FRANCUSKI PO

Ivanović: Možemo da dobijemo oba meča

Izabranici Boška Radovića u petak igraju sa Njemačkom, u nedjelju sa Velikom Britanijom

11661 pregleda 21 reakcija 2 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Dvije pobjede vode na Eurobasket, polovičan skor ostavlja realnu nadu, oba poraza praktično zatvaraju vrata četvrtog nastupa na kontinentalnim šampionatima.

Sa tom računicom u glavama, košarkaši Crne Gore su otputovali u Po, gdje će u petak i nedjelju igrati dva najvažnija meča u kvalifikacijama za šampionat koji će prvi put organizovati četiri države.

Tim Boška Radovića u petak će igrati sa Njemačkom, čiji selektor Henrik Redl ne može da računa na brojne zvijezde iz Evrolige i NBA. Nisu mu, doduše, ni potrebne, jer Njemačka kao jedan od organizatora Eurobasketa već ima vizu za to takmičenje.

Najpoznatije ime je Robina Bencinga iz Saragose, a na spisku je i nekoliko zanimljivih igrača - Ismet Akpinar iz Bahčešehira, Andreas Obst iz Ulma, Kenet Ogbe iz Brosea...

- Došli smo četiri dana pred utakmicu, tako da imamo dovoljno vremena da se aklimatizujemo, pripremimo i odradimo posao kako treba. Bitno je da svaki dan iskoristimo na pravi način. Nekada je to malo više odmora, nekad više rada na treningu ili u teretani, jer za nama je težak period, naporan, tri utakmice u nekoliko dana. Vjerujem da je već ovdje prostor da se ponovo vratimo na pravi put, na taj dobar osjećaj koji imamo, tako da smatram da već u petak možemo biti na najvećem mogućem nivou - rekao je Nikola Ivanović.

S obzirom na to da Njemci već imaju obezbijeđen plasman, važniji će biti duel sa Velikom Britanijom u nedjelju. Selektor Mark Stojtel na raspolaganju bi trebalo da ima još jači tim od onoga koji je u „Morači” izgubio 81:74, a potom savladao Njemce na svom terenu.

- Ovo je možda i najbitniji „prozor”. Situacija u njima je uvijek ista, imamo sedam dana da damo sve od sebe. Ne dijelimo utakmice po važnosti, mislim da je svaka jednako bitna i svakoj pristupamo jednako. Njemačka jeste pobijedila Francusku i jeste kvalitetna ekipa i imaju igrače koji su nastupali u Evroligi, ali vjerujem da u oba meča imamo šansu da pobijedimo - naglasio je Ivanović.

Preporučujemo za Vas