Partizan propustio priliku za veliki preokret, Zvezda stigla do 8:0

Učesnik Evrolige slavio 86:85, Kodi Miler-Mekintajr promašio šut za pobjedu

5673 pregleda 54 reakcija 4 komentar(a)
Odličan protiv bivšeg kluba: Kori Volden u duelu sa Markusom Pejdžom, Foto: KK Partizan
Odličan protiv bivšeg kluba: Kori Volden u duelu sa Markusom Pejdžom, Foto: KK Partizan

U prvom vječitom košarkaškom derbiju u sezoni 2020/2021, Crvena zvezda je savladala Partizan i sačuvala perfektan skor i nakon 8. kola.

Učesnik Evrolige je fenomenalno šutirao trojke, pogodio 15 puta iz 32 pokušaja, zahvaljujući čemu je dugo vodio, ali je na kraju jedva sačuvao pobjedu.

"Crno-bijeli" su na sedam sekundi do kraja uzeli loptu, ali je Kodi Miler-Mekintajr promašio flouter, pa je ostalo 86:85.

Tim Saše Obradovića je morao ranije da riješi meč, jer je tokom 2. poluvremena uglavnom imao dvocifrenu prednost (najviše plus 13), ali je dozvolio "crno-bijelima" da minut i po prije kraja priđu na 84:82.

Tada je Džordan Lojd asistirao na zicer Džoniju O'Brajantu, a Partizan uprskao napad...

Činilo se da je kraj, ali je Kori Volden u napadu napravio peti faul, a Rade Zagorac na 30 sekundi do kraja pogodio trojku za 86:85.

Bivši crnogorski reprezentativac Tejlor Ročesti je promašio trojku na isteku napada, a Miler-Mekintajr možda i prerano pokušao da postane heroj...

Lojd je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 18 poena, Volden je protiv bivših saigrača dao 16, a dvocifren učinak je imao i Marko Jagodić-Kuridža (10).

U redovima Partizana odskočili su Rašon Tomas (19), Miler-Mekintajr (15), Vil Mozli (13) i Zagorac (12).

Bonus video: