"Crveni" negativni na testovima, raspoloženje pozitivno, Nikolić: Od odbrane sve kreće

"Imali smo problema zbog koronavirusa, ali se polako vraćamo u formu. Atmosfera nikada nije bila problem u našoj ekipi. Ovdje smo tri dana i dosta dobro to izgleda, nije previše vremena za pripremu, ali moramo se privići na to", kazao je Danilo Nikolić

3427 pregleda 29 reakcija 3 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Prvi krug testiranja na koronavirus u Pou, crnogorski košarkaši prošli su uspješno - bez pozitivnih testova.

Za dva dana će izabranici Boška Radovića na teren, protiv Njemačke u prvom od dva meča u francuskom "balonu", u nastavku kvalifikacija za Eurobasket 2022.

"Imali smo problema zbog koronavirusa, ali se polako vraćamo u formu. Atmosfera nikada nije bila problem u našoj ekipi. Ovdje smo tri dana i dosta dobro to izgleda, nije previše vremena za pripremu, ali moramo se privići na to", kazao je Danilo Nikolić.

"Njemačka je ekipa koja će se sigurno boriti svih 40 minuta, imati dobru energiju. Mi moramo da odgovorimo na to, vjerujem da nama energije neće faliti. Vidjećemo kako će to izgledati i nadamo se pobjedi u petak".

Odbrana je ključna, kaže krilni igrač Budućnost Volija.

"Od odbrane sve kreće. Napad imamo odličan i siguran sam da tu neće biti mnogo problema, defanzivno moramo biti dosta jaki. Oni igraju brzu košarku, njihov tranzicioni napad moramo dobro da branimo. Ako ne budemo na visokom nivou tu mogu da nam pravie dosta problema", zaključio je Nkolić.

U promijenjenoj i podmlađenoj selekciji važan dio trebalo bi da bude Marko Simonović, centar Mege i budući NBA igrač.

"Na nama mlađima je da odgovorimo, da pokažemo zašto nas je selektor pozvao i odradimo dobar posao. Njemačka ozbiljna ekipa, kvalitetna, iako nemaju dosta igrača na raspolaganju ipak imaju dobar roster. Pripremamo se da napadnemo pobjedu", kazao je Simonović.

Nakon Njemačke, Crna Gora u nedjelju igra sa Velikom Britanijom.

U grupi je i Francuska, a nakon dva kola sve četiri ekipe imaju po pobjedu i poraz.

Bonus video: