Crna Gora želi da se primakne Eurobasketu: Njemačka pada odbranom

"Crveni" se bore za odlazak u završnicu, svaka pobjeda bila bi korak bliže cilju, mada su prognoze da je meč odluke u nedjelju sa Velikom Britanijom

11690 pregleda 4 komentar(a)
Foto: KSCG
Foto: KSCG

Košarkaška reprezentacija Crne Gore u petak od 21 sat igra protiv Njemačke prvi od dva meča u "balonu" francuskog grada Poa, a u okviru kvalifikacija za Eurobasket 2022.

"Crveni" se bore za odlazak u završnicu, svaka pobjeda bila bi korak bliže cilju, mada su prognoze da je meč odluke u nedjelju sa Velikom Britanijom.

"Mislim da su oba duela podjednako važna i sa dvije pobjede mislim da bi riješili plasman na Eurobasket", naglasio je selektor Boško Radović.

"Sigurno da je ovo prozor u kome bi moglo dosta toga da se riješi i tako ulazimo u oba meča. Prvenstveno u duel sa Njemačkom. Njemci su u kombinovanom sastavu kao i mi, ali su oni rasterećeni jer su kao domaćini već na Eurobasketu i to je opasnost po nas. Igraće rasterećeno, uzimati brze šuteve, napadati u tranziciji. Prvi zadatak je da ih usporimo i zaustavimo i iz odbrane stvorimo samopouzdanje za napad", kazao je Suad Šehović.

U grupi je još i Francuska, a nakon dva kola sva četiri tima imaju po pobjedu i poraz.

Njemci su u najboljoj poziciji, jer imaju mjesto u završnici, kao jedan od domaćina.

"Njemci su došli u nekom kombinovanom sastavu, ali da se ne bi zavaravali - to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to tu je nekoliko igrača sa strane. To je kvalitetan tim i imaćemo težak zadatak da pokušamo da pobijedimo. Igraju brzu košarku, sa puno šuteva, pokušaja za tri poena, mi ćemo se truditi da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude, imamo šansu da u nekoj završnici da dođemo do pobjede", naglasio je Radović.

Odbrana je ključ...

"Napad će stići iz odbrane, fokusirani smo prvenstveno na odbranu. Imali smo vremena da se odmorimo, pogledamo kako igraju i potpuno smo koncentrisani na prvi meč. Poslije te utakmice ćemo se okrenuti Britancima iako svi potenciraju da je taj meč važniji", kazao je Šehović.

"Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za naš napad, ono što je osnovno u sjutršanjoj utakmici je dobra odbrana", naglasio je selektor Radović.

Bonus video: