Kreće Crna Gora: Odbrana ruši Njemce u „balonu”

Crnogorska košarkaška reprezentacija večeras (21 sat) u francuskom Pou igra sa Njemačkom u 3. kolu kvalifikacija za Eurobasket. U nedjelju sa Velikom Britanijom

6227 pregleda 1 komentar(a)
rna Gora sanja dvije pobjede u Pou: Džastin Kobs, Foto: FIBA Europe
rna Gora sanja dvije pobjede u Pou: Džastin Kobs, Foto: FIBA Europe

Prije tačno devet mjeseci crnogorska košarkaška reprezentacija je odigrala posljednji meč u kvalifikacijama za Eurobasket 2022. Tada niko nije ni slutio da će se borba za odlazak na kontinentalno takmičenje pretvoriti ono što je danas...

Izabranici Boška Radovića u prva dva kola imaju po pobjedu (nad Velikom Britanijom u Podgorici 81:74) i poraz (u Francuskoj - 85:66), a sada slijedi takmičenje u „balonu” - prvi duel u francuskom Pou je večeras sa Njemcima (21 sat), onda i u nedjelju sa Britancima.

„Crveni” se bore za odlazak u završnicu, svaka pobjeda bila bi korak bliže cilju, mada su prognoze da je meč odluke protiv Velike Britanije.

- Mislim da su oba duela podjednako važna i sa dvije pobjede mislim da bismo riješili plasman na Eurobasket”, naglasio je Radović.

Sve četiri ekipe nakon dva kola imaju skor 1-1. S tim što su Njemci, kao jedni od domaćina, već osigurali plasman na Eurobasket. Pored njih, traže se još dvije karte...

- Sigurno da je ovo prozor u kojem bi moglo dosta toga da se riješi i tako ulazimo u oba meča. Prvenstveno u duel sa Njemačkom. Njemci su u kombinovanom sastavu, kao i mi, ali su rasterećeni jer su kao domaćini već na Eurobasketu i to je opasnost po nas. Igraće rasterećeno, uzimaće brze šuteve, napadaće u tranziciji. Prvi zadatak je da ih usporimo i zaustavimo i iz odbrane stvorimo samopouzdanje za napad - ističe Suad Šehović.

Njemačka, u kakvog god sastavu nastupila, ne smije da bude potcijenjena.

- Njemci su došli u nekom kombinovanom sastavu, ali da se ne bismo zavaravali - to je sastav od igrača iz domaće lige koji igraju vrlo značajne uloge u svojim klubovima. Uz to, tu je nekoliko igrača sa strane. To je kvalitetan tim i imaćemo težak zadatak da pobijedimo. Igraju brzu košarku, sa puno šuteva za tri poena, mi moramo da utakmicu uvedemo u ritam koji nama odgovara i ako to tako bude - imamo šansu da u nekoj završnici da dođemo do pobjede - istakao je Radović.

U takvom odnosu snaga, ključ je u odbrani.

- Napad će stići iz odbrane, na koju smo posebno fokusirani. Imali smo vremena da se odmorimo, pogledamo kako igraju i potpuno smo koncentrisani na prvi meč. Poslije te utakmice ćemo se okrenuti Britancima, iako svi potenciraju da je taj meč važniji - jasan je Šehović.

Radović se nadovezao:

- Dugo godina sam u reprezentaciji, znam sve naše momke i ne brinem za napad. Ono što je osnovno u ovoj utakmici je igra na našoj polovini terena - poručio je crnogorski selektor.

Najpoznatije ime kod Njemaca je Robin Bencing iz Saragose, na spisku je i nekoliko zanimljivih igrača - Ismet Akpinar iz Bahčešehira, Andreas Obst iz Ulma, Kenet Ogbe iz Brosea...

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Bonus video: