Mornar sjutra gost FMP-a: Prva meč lopta za plej-of

Biće to duel timova koji konkurišu za četvrto mjesto na tabeli, sa polovičnim učinkom poslije 14 odigranih kola.
0 komentar(a)
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Derek Nidam, Foto: Aba-liga.com
Ažurirano: 04.01.2018. 12:01h

Nakon što su prošlu godinu završili na najbolji mogući način, sa tri uzastopne pobjede, protiv Partizana, Mega Bemaxa i Solnoka, mečeve u kojima su imali i dvocifren zaostatak (protiv Partizana čak 21 poen minusa), pred košarkašima Mornara, na startu 2018. godine, je novo iskušenje, sjutrašnje gostovanje FMP-u (21 sat), u utakmici 15. kola ABA lige.

Biće to duel timova koji konkurišu za četvrto mjesto na tabeli, koji imaju po sedam pobjeda i poraza u prethodnih 14 kola.

Mornar je željan i revanša, jer je prvi duel u "Topolici" izgubio 81:73.

"Bez opterećenja putujemo u Beograd. Idemo na prvu meč loptu za plej-of, odnosno četvrto mjesto. U usponu smo forme, neke stvari su došle na svoje mjesto, dobro igramo, nemamo razloga da se plašimo bilo koje ekipe. FMP je rival za respekt, odlična kombinacija mladosti i iskustva. Ekipa je atletski pokrivena na svim pozicijama. Neće nam bili lako, uostalom kao i svim ekipama u Železniku", rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Prema njegovim riječima, najveća opasnost za njegov tim prijeti od Filipa Čovića.

"On je i igrač i trener, koji na terenu kompjuterski vodi tu mladu ekipu. Svi kažu da treba samo njega paziti i pola posla je obavljeno. Znamo i mi to, ali ekipe nešto ne uspijevaju u tome. Očigledno, teško ga je zaustaviti", dodao je Pavićević.

Prošle sezone su oba tima upisala po pobjedu, Mornar je slavio u Baru 82:66, dok je FMP bio bolji na svom parketu - 92:85.

"Znamo da nas čeka teška utakmica i neugodan rival, ali mi vjerujemo u sebe i svoju snagu. Zahvaljujući posljednjim dobrim igrama i pobjedama dobili smo na samopouzdanju i što je podjednako važno - ne gubimo glavu ni kad smo u "debelom" minusu. Očekujem da ćemo se beogradskoj publici još jednom predstaviti u pravom izdanju", rekao je centar Barana Radoje Vujošević, koji je poslije odlaska Šeparda dobio veću minutažu.

Mornar traži pojačanja, trojica Amerikanaca na "skeneru"

Inače, kako je najavio glavni menadžer Mornara, Đorđije Pavićević, barski tim planira nova pojačanja, s obzirom na to da se klub trenutno takmiči na dva fronta, u ABA ligi i FIBA Evrokupu, ali će imati i obaveze u domaćem prvenstvu i kupu.

Mornar je, kako je saopšteno, zainteresovan je za trojicu Amerikanaca.

Radi se o Džastinu Dentmonu (32), pleju koji trenutno igra u Kini, a 2016. nastupao je za Galatasaraj, Toniju Mičelu (26), krilnom igraču koji je u novembru raskinuo ugovor sa ruskim timom "Crveni oktobar" iz Volgograda (za koji je u dva meča Evrokupa imao prosjek 27,5 poena) i Majku Harisu (34), iskusnog beku koji takođe trenutno igra u Kini.

"Uskoro će biti poznato da li će neki od ovih potencijalnih transfera biti i realizovan", navodi se u saopštenju Mornara.

Bonus video: