Grandiozna NBA noć: Šou ukrali manje poznati igrači

Hjuston se vratio na pobjedničku stazu i bez pomoći najboljeg strijelca lige Džejmsa Hardena kog je odlično odmijenio nedavno potpisani Džerald Grin
0 komentar(a)
Džejlen Braun, Foto: Reuters
Džejlen Braun, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.01.2018. 09:00h

Samo šest ekipa nije učestvovalo u još jednoj sjajnoj noći u NBA ligi gdje je odigrano čak 12 utakmica.

Derbi noći su igrali Klivlend i Boston, ali je scenu od LeBrona Džejmsa i Kajrija Irvinga ukrao Teri Rozijer koji je vodio "kelte" do pobjede sa 20 koševa.

Hjuston se vratio na pobjedničku stazu i bez pomoći najboljeg strijelca lige Džejmsa Hardena kog je odlično odmijenio nedavno potpisani Džerald Grin.

Grin je Orlandu ubacio 27 koševa, od čega čak sedam trojki, a pomogao je i Klint Kapela sa 21 poenom.

Filadelfija je bila bolja od San Antonija koji je bio bez pola tima. Džoel Embid je ipak igrao, iako je imao problema sa rukom, ali je opet imao dabl-dabl sa 21 poenom i 11 skokova.

Vašington je lako izašao na kraj sa Njujorkom, a tradicionalno najbolji je bio tandem bekova Bredli Bil i Džon Vol koji su se kombinovali za preko 50 poena.

Bruklin je iznenadio Minesotu, a heroj večeri je bio Spenser Dinvidi koji je dostigao rekord karijere sa 26 poena i pogodio koš za pobjedu na 10 sekundi do kraja meča.

Majami je savladao Detroit uz pomoć Kelija Olinjuka sa 25 i Gorana Dragića sa 24 koša, dok je Entoni Dejvis vodio Nju Orleans do trijumfa nad Jutom.

Serija DeMara DeRozana u trećoj četvrtini je izgurala Toronto protiv Čikaga, a sjajnu partiju je imao i Delon Rajt koji je sa klupe ubacio 25 poena i imao 13 skokova.

Milvoki je sa 21 poenom razlike bio bolji od Indijane, a standardno su najbolji bili Janis Antetokumpo i Kris Midlton, a Oklahoma je konačno igrala onako kako se očekuje u uništavanju Lejkersa u Los Anđelesu.

Dvije najefikasnije utakmice su odigrane na Zapadu. Denver je Finiksu ubacio 134 poena, od čega su 36 bili djelo Gerija Harisa. Nikola Jokić je bio blizu tripl-dabla sa 14 poena, devet skokova i osam asistencija.

Golden Stejt se neočekivano mučio sa Dalasom, ali je na kraju trojka iz velike daljine Stefa Karija, i to tri sekunde prije kraja, donijela ta tri koša razlike za trijumf aktuelnih šampiona.

Bonus video: