Vuč se sprema za desetu NBA sezonu: Pogledajte njegove najbolje poteze u dresu Orlanda

I prvih dana priprema za novu sezonu, Vučević je naglasio koliko se dobro osjeća u Orlandu, te da je spreman za još jedan korak naprijed

5545 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Reuters
Foto: Reuters

Nikola Vučević počinje svoju devetu sezonu u dresu Orlanda, ukupno desetu u NBA karijeri.

Naš najbolji košarkaš će opet biti lider tima sa Floride, nakon što u kontinuitetu pruža odlične partije, kojima je prethodne dvije godine doveo ekipu do plej-ofa.

Tokom trejd-perioda spekulisalo se da bi 30-godišnji centar mogao da ode u Golden stejt, ali njegova budućnost je očigledno u Orlandu, gdje ima status legende i jednog od najboljih igrača u istoriji franšize.

I prvih dana priprema za novu sezonu, Vučević je naglasio koliko se dobro osjeća u Orlandu, te da je spreman za još jedan korak naprijed.

"Ono što nam pomaže je osjećaj pripadnosti i zajedništva koji dijelimo u ekipi. Većina nas je u Orlandu već nekoliko godina. Ta zajednička rutina će, nadam se, pomoći i mlađim igračima koji su stigli ove jeseni, da se lakše i što prije uklope. Što se ambicija tiče, nikad se ne zna. Svaka sezona je drugačija, ali je jasno da želimo da napredujemo. Najvažnije je da se fokusiramo na nas, da pokušamo da rastemo kao tim, da gradimo nešto tako da možemo da igramo i izdržimo ritam 72 utakmice regularne sezone, a da onda vidimo kuda nas to vodi", rekao je Vučević.

Vučević je za devet sezona u NBA prosječno postizao 16,1 poen i imao 10,2 skoka po meču.

Bonus video: