Derbi u Baru, Pavićević: Partizan pretenduje na sam vrh ABA lige, takva ekipa mora da se poštuje

Subotnja utakmica između Mornara i Partizana u dvorani „Topolica” počinje u 19 časova

6742 pregleda 1 komentar(a)
Pavićević, Foto: Printscreen YouTube
Pavićević, Foto: Printscreen YouTube

Takmičenje u ABA ligi nastavlja se ovog vikenda, a deveta runda donosi dva derbija - Crvena zvezda i Budućnost Voli u nedjelju igraju u Beogradu, a Mornar sjutra u Baru (19:00h) dočekuje ekipu Partizana.

Barani u meč u "Topolici" ulaze kao trećeplasirana ekipa na Jadranu - imaju šest pobjeda i poraz, dok Partizan na poziciji ispod ima meč više i skor 4-4.

Crnogorski klub je imao dvije sedmice da se pripremi za ovaj meč, a tokom tog perioda nedostajali su jedino igrači koji su imali obaveze u svojim reprezentacijama - Vranješ i Bjelica (Crna Gora), Jeremić (Srbija) i Lazić (BiH).

„Svi smo se odmorili i fizički i psihički poslije svega kroz šta smo prošli. A u kakvoj smo formi vidjeće se kad dođu utakmice. Pauzu smo pokušali da iskoristimo na najbolji mogući način, iako nismo bili kompletni zbog igrača koji su nastupali za svoje nacionalne selekcije. Ali, šta je tu je – kako nama tako i drugima. U goste nam dolazi Partizan. To su derbiji o kojima ne treba mnogo da se priča. Prija nam što se utakmice koje igra Mornar proglašavaju derbijima. Na tu činjenicu smo, s pravom, ponosni”, ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Po njegovim riječima Partizan nije slabiji nego prošle godine, naprotiv.

„Sastavljen je od iskusnih igrača, gro tima je ostao od minule sezone, zaslužuje svaki respekt. To je ekipa koja pretenduje na sam vrh ABA lige. Sticajem okolnosti, nisu otvorili sezonu kako su očekivali, ali nisu ni jedini. To nas neće zavarati da pomislimo da Partiizan nije na onom nivou na kojem bi trebalo da bude. Daleko od toga. 'Crno-bijele' izuzetno cijenimo, jer ekipa koja je sastavljena od takvih igrača mora da se poštuje”, oprezan je Pavićević.

Obećava da će njegova ekipa odigrati najbolje što može u ovom trenutku.

„Naravno da imamo svoje adute i kvalitet koji smo već pokazali u prvom dijelu sezone, tako da s pravom možemo reći da nas očekuje uzbudljiv derbi”, zaključio je Pavićević.

Košarkaš Barana Milko Bjelica kazao je da Partizan nakon promjene trenera igra u uzlaznoj formi.

„Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, Partizan. Poslije promjene trenera u uzlaznoj je formi. Igraju dobro, čak i u 'večitom derbiju', u nesrećnom porazu od poen razlike, pokazali su da su na evroligaškom nivou. Mi trebamo da gledamo sebe i da probamo da se u što boljem svjetlu pokažemo. Neće biti lako, ali treniramo dobro, spremamo se i siguran sam da nam je ova petnaestodnevna pauza prijala, nekim igračima da se odmore, a nekim da uđu u željenu formu. Što se mene tiče, prošlo je petnaestak dana od kada sam se priključio ekipi, sto odsto sam spreman”, naglasio je Bjelica.

Bonus video: