Derbi neporaženih, Mijović: Poštujemo Zvezdu, ali i naš kvalitet

Derbi u Beogradu je početak paklenog niza - za 30 dana Budućnost će odigrati 11 mečeva

16478 pregleda 44 reakcija 4 komentar(a)
Foto: Savo Prelević
Foto: Savo Prelević

Duel neporaženih, derbi dva glavna kandidata za titulu - još jednom će košarkaši Budućnost Volija i Crvene zvezde oživjeti rivalstvo u ABA ligi.

Podgorički "plavi" u nedjelju od 18 sati idu u goste šampionu i ekipi koja ima svih osam pobjeda u dosadašnjem dijelu sezone, ali koja je u utakmicama sa Splitom, Megom i Partizanom prelomila mečeve u posljednjim minutima.

"Otvorili su dominantno sezonu u ABA ligi sa ubjedljivim pobjedama. Imaju ozbiljan kvalitet. Mi smo takođe pokazali da s pravom pretendujemo na sam vrh. U meč ulazimo sa respektom prema rivalu, ali i kvalitetu koji mi imamo. Očekujem dobar i intenzivan meč, taktički sa obje strane", kazao je trener Petar Mijović.

Malo vremena je bilo za pripreme...

"Igramo u Beogradu u momentu koji je jako specifičan za nas, poslije svih dešavanja oko koronavirusa i sedam-osam dana bez zajedničkog treninga zbog reprezentativnih obaveza. Izgubili smo dosta vremena, u kojem je trebalo da budemo duže zajedno", naglasio je trener Petar Mijović.

Derbi u Beogradu je početak paklenog niza - za 30 dana Budućnost će odigrati 11 mečeva.

"Želimo prije svega da ovaj niz mečeva počnemo što boljom igrom protiv Crvene zvezde. Uspjeli smo ove sedmice da budemo zajedno nekoliko treninga, i koliko-toliko se spremimo za iskušenja u narednom periodu. U svakom slučaju, Zvezda igra u proteklih nekoliko godina najkvalitetniju košarku, i biće mnogo naporan meč za nas. Za takav se i pripremamo", kazao je Nikola Ivanović.

Bonus video: