Teodo protiv Rogaške za priključak sa vrhom

0 komentar(a)
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Teodo, Foto: Druga.aba-liga.com
Ažurirano: 03.01.2018. 12:12h

Druga ABA liga ne odmara ni prvih dana januara, pa su danas i sjutra na programu mečevi ukupno 12. a prvog kola drugog dijela regionalnog takmičenja.

Na polovini takmičenja, Teodo je na diobi 7. mjesta (sa Dinamikom i Splitom) sa po pet pobjeda i sedam poraza, dok je Lovćen stepenik niže, sa skorom 4-7.

Teodo je u prošlom kolu izgubio u Mostaru od Zrinjskog, a večeras (19 sati) ga u Sloveniji očekuje drugo uzastopno gostovanje, protiv Rogaške, koja ima pobjedu više od Tivćana.

"Očekuje nas jedna vrlo teška utakmica na vrućem terenu u Rogaškoj Slatini, jer je domaćin u seriji pobjeda, kako u domaćem prvenstvu, tako u u ABA2 ligi. Idemo da odigramo bez opterećenja, najbolje što možemo, a bićemo jači za Hadžibegovića, koji je stekao pravo nastupa u ABA2 ligi. Nadam se da će i Đurišić što prije sanirati povredu, a s obzirom na to da imamo pauzu u domaćem prvenstvu do kraja januara, iskoristićemo maksimalno ovo vrijeme da se što bolje pipremimo i za drugi dio sezone, da bi ostvarili što bolji plasman", rekao je trener Teoda, Zoran Glomazić.

Prvi duel u „Župi“, završen je pobjedom Teoda 78:69...

"Ovo je moja prva utakmica u ABA2 ligi, daću sve od sebe da ostavimo što bolji utisak na gostovanju u Sloveniji. Imao sam dovoljno vremena da se prilagodim i uklopim u tim, a nadam se da ću, kao i u domaćem prvenstvu, pomoći treneru i saigračima da ostvarimo što bolje rezultate do kraja sezone. Očekuje nas borba na tri fronta i želimo da opravdamo povjerenje naših vjernih navijača, a u Rogašku Slatinu idemo da se nadigravamo. Domaćin je favorit, pokazali su snagu u duelu sa Dinamikom u Beogradu, ali mi ćemo iskoristiti svaku priliku koja nam se pruži", rekao je Emir Hadžibegović.

Nakon trijumfa u prošlom kolu kod kuće protiv Bosne, pred Lovćenom je težak zadatak da, ponovo pred svojim navijačima, prvi put u sezoni „veže“ dva trijumfa u ovom takmičenju, jer Cetinjanima večeras (18 sati) u goste stiže slovenačka Krka, koja sa skorom 8-3 dijeli prvo mjesto na tabeli sa još tri tima (Primorska, Vršac, Borac).

"Želja nam je da u novu godinu i drugi dio sezone krenemo sa dobrom igrom i pobjedom. Motiva ne fali, jer mislim da nijesmo pokazali sve što može ova ekipa u prvom dijelu sezone, a i dolazi nam u goste prvoplasirana ekipa. Vjerujem da i pored problema sa povredama kod nekih igrača dočekujemo spremni meč sa odličnom ekipom Krke, i da ćemo uz pomoć publike doći do pobjede", rekao je Dragan Radović, trener Lovćena.

Krka je dobila prvi duel u Novom Mestu sa 89:76.

“Dolazi nam Krka koja se nalazi u dobroj formi. Mi smo se pripremali nakon posljednje utakmice, tako da praznike nijesmo koristili za odmor, već za naporan rad, sa željom da Novu godinu otvorimo pobjedom kako bi nastavili pobjednički niz što je više moguće tokom drugog dijela takmičenja u Drugoj ABA ligi”, Mihailo Radunović, igrač Lovćena.

Bonus video: