Budućnost - Lokomotiva, Saša Obradović: Neće nam biti lako u Podgorici

Sjutra od 18 i 45, Budućnost Voli - Lokomotiva na startu druge faze Evrokupa
1 komentar(a)
Saša Obradović, Foto: Eurocupbasketball.com
Saša Obradović, Foto: Eurocupbasketball.com
Ažurirano: 02.01.2018. 20:25h

Nakon 16 i po godina Saša Obradović je ponovo u Podgorici.

U sezoni 2000/01 je dirigovao igrom Budućnosti u Evroligi, a u srijedu od 18 i 45 sa Lokomotivom će pokušati da opravda ulogu favorita u Evrokupu i nastavi trijumfalan niz.

“Ja sam hiljadu posto profesionalac. Samo se na igru fokusiram. Meni i mojoj familiji je svojevremeno bilo lijepo u Podgorici. Očekujem lijep prijem”, kazao je Obradović za Televiziju Vijesti po dolasku u Podgoricu.

Obradović očekuje težak meč na startu druge faze Evrokupa, respektuje Budućnost, a od svog tima traži maksimalnu ozbiljnost.

“Očekuje nas teška utakmica. Igramo protiv vrlo jakog protivnika, dobro utreniranog, sa dosta kontakta. Nakon pobjede u Zagrebu protiv Cibone, biće dodatno teško. Uzimamo ih ozbiljno – znamo kako je teško igrati ovdje. Sigurno će im i publika kao šesti igrač pomoći. Pokušavam da upozorim moje igrače na atmosferu koja ih očekuje – sigurno da neće biti lako”, kazao je Obradović.

Lokomotiva je jedini tim sa maksimalnim učinkom u prvom djelu sezone, prvi je favorit za osvajanje Evrokupa – što automatski znači plasman u Evroligu naredne sezone. Ipak, Obradović spušta loptu....

“Rano je da se priča o tome. Iako imamo toliko pobjeda, iako nas stavljaju u ulogu favorita ima još dosta da se igra”, kazao je Obradović.

“Naredni period će pokazati koliko smo spremni za velika djela. Generalno, sa rezervom uzimam sve ovo. Igrači koji su ovdje, još ništa nisu osvojili u karijeri. Možda nam to fali da budemo još bolji, kompetitivniji, mada u ovom trenutku izgleda malo drugačije”, rekao je Obradović.

Bonus video: