Ulm - Budućnost Voli: Iz Njemačke se vidi TOP 16

Budućnost Voli večeras od 20 sati gostuju Ulmu u 9. kolu grupe B Evrokupa. Trijumf garantuje Podgoričanima plasman u narednu rundu

3179 pregleda 1 komentar(a)
Budućnost želi da otkloni dilemu: Nikola Ivanović, Foto: Eurocup
Budućnost želi da otkloni dilemu: Nikola Ivanović, Foto: Eurocup

Podvig u Beogradu i pobjeda nad Crvenom zvezdom su već zaboravljeni,

Budućnost Voli mora da pronađe snagu da manje od 48 sati nakon velikog derbija ABA lige odgovori novom izazovu, i to evropskom. U paklenom ritmu na redu je okršaj sa Ulmom (20 časova) u Njemačkoj u kojem bi „plavi“ pobjedom otklonili svaku dilemu oko putnika u TOP 16 fazu.

Tim Petra Mijovića ima skor od četiri trijumfa i tri poraza. Tačnije, ima pobjedu više i meč manje od njemačkog predstavnika i Mornara, rivala za treću i četvrtu poziciju.

- Za nas je svaka utakmica meč-lopta za ispunjavanje cilja, a to je plasman u drugu fazu. Uz sve probleme, mi smo u dobroj poziciji - rekao je Mijović.

Umor je sigurno prisutan, i psihički i fizički, nakon napornog meča u Beogradu, ali pobjeda nad najvećim rivalom i evroligašem daje samopouzdanje.

- Čeka nas zahtjevan posao u Njemačkoj, ali daćemo sve od sebe da izađemo na teren skoncentrisani i čvrsti, da budemo spremni na jak intenzitet, i sa jakom željom da dođemo do rezultata koji želimo. Bilo bi fenomenalno da se u Podgoricu vratimo pobjedom koja nam donosi prolaz u TOP 16 - kazao je Mijović i nastavio:

- Ulm igra sve bolje. To je odličan tim, sa veoma dobrim strancima, ali i igračima koji igraju za njemačku reprezentaciju - poručio je trener podgoričke ekipe.

U prvom meču u „Morači“ Budućnost je slavila rezultatom 73:68. Nikola Ivanović je u tom susretu postigao 21 poen, Suad Šehović 13, a Vili Rid 10...

Pobjeda, dakle, vodi u Top 16, ali i na neki način pomaže Mornaru koji juri četvrto mjesto. Barani meč 9. runde igraju sjutra u „Topolici“ protiv Metropolitena.

- Znamo koliko je važna utakmica i moramo da budemo fokusirani kako bismo imali kontrolu protiv neugodnog rivala. Ulm podiže formu iz utakmice u utakmicu, ima i on svoju računicu, jer bi trijumfom ostao u igri za plasman u nokaut fazu - istakao je Melvin Edžim, jedan od najzapaženijih u nedjeljnom derbiju protiv Crvene zvezde.

Ulm je u posljednja tri meča slavio dva puta (u Baru protiv Mornara i Metropolitena) i došao u situaciju da vjeruje da može do nokaut faze.

- Budućnost je favorit. Ko god pobijedi evroligaški tim kakav je Crvena zvezda u gostima posjeduje mnogo kvaliteta i o tome nema diskusije. Mi, ipak moramo da gledamo sebe i biće ključno izdanje u odbrani, jer kroz nju „pumpamo“ samopouzdanje za igru u napadu - poručio je trener njemačke ekipe Jaka Lakovič.

Bonus video: