Mornar protiv Metropolitena: Ključna bitka za drugu fazu

Mornar ima jasnu računicu - pobjede nad Metropolitenom (večeras, 19 h) i Budućnosti u posljednjem kolu vode u Top 16 fazu Evrokupa

4827 pregleda 0 komentar(a)
Džejkob Pulen na meču sa Metropolitenom u Parizu, Foto: Eurocup
Džejkob Pulen na meču sa Metropolitenom u Parizu, Foto: Eurocup

Košarkaši Mornara dočekuju večeras francuski Metropoliten (19 h) u okviru devetog kola grupe B Evrokupa.

Budućnost je sinoćnjom pobjedom nad Ulmom u Njemačkoj ovjerila plasman u Top 16 fazu i napravila veliku uslugu Baranima, pred kojima je sada jasna račununica - pobjeda protiv Francuza, kao i trijumf u Podgorici u posljednjem kolu, garantuju timu Mihaila Pavićevića plasman u narednu fazu, bez obzira na rezultate ostalih rivala u grupi, u ovom slučaju Ulma, jedinog konkurenta Mornaru.

Metropoliten je, međutim, neugodan tim, koji je ostvario pet pobjeda na sedam mečeva do sada, na svom terenu je bio bolji od Mornara sa 78:65, pa Derika Nidama i društvo čeka teška utakmica.

Barani ulaze u meč prepuni samopouzdanja nakon važne i dramatične pobjede nad Partizanom u ABA ligi u subotu veče u “Topolici”.

- Metropoliten je dobra ekipa, uostalom kao i sve koje se takmiče u Evrokupu. Mi nemamo izbora ukoliko želimo da ostanemo u trci za drugi krug ovog takmičenja. U igri nam je samo pobjeda. Francuze dočekujemo na krilima važnog trijumfa protiv Partizana, u veoma dobroj atmosferi i puni samopouzdanja - istakao je Pavićević.

Trener Mornara na raspolaganju ima sve igrače, kako se navodi na sajtu kluba - svi su zdravi i orni da zabilježe četvrtu pobjedu u drugom po snazi i rangu evropskom takmičenju.

Bonus video: