Harden van terena najmanje dvije nedjelje

Bek Hjuston Rokitsa se povrijedio poslednjeg dana 2017. u pobjedi nad Los Anđeles Lejkersima poslije dva produžetka
0 komentar(a)
Džejms Harden, Foto: Reuters
Džejms Harden, Foto: Reuters
Ažurirano: 02.01.2018. 09:33h

Glavni kandidat za najboljeg igrača NBA lige ove sezone Džejms Harden pauziraće najmanje dvije nedelje zbog povrede zadnje lože.

Bek Hjuston Rokitsa se povrijedio poslednjeg dana 2017. u pobjedi nad Los Anđeles Lejkersima poslije dva produžetka, podsjeća B92.

Ekipa iz Hjustona saopštila je da će pauzirati dvije nedelje, nakon čega će ići na nove preglede kada će biti odlučeno da li je spreman za povratak na parket.

Hardenova povreda je između lakše i ozbiljnije, ali nije potrebna operacija, već samo vrijeme da se mišić sam zacijeli i povrati maksimalnu funckiju.

Ovo je druga veća povreda koja remeti planove Rokitsa ove sezone, jer je već nekoliko utakmica propustio Kris Pol. Međutim, Hardenov izostanak će mnogo više da se osjeti.

Harden je najbolji strijelac NBA lige sa 32,3 poena po utakmici, najbolji trojkaš sa 145 pogodaka, a lider je i u slobodnim bacanjima 319/368. Takođe je i treći asistent lige sa 9,2 proigravanja po meču.

U prethodne četiri sezone propustio je samo jednu utakmicu zbog povrede. Rokitsi su trenutno drugi na Zapadu sa skorom 26-9.

Bonus video: