Budućnost protiv Metropolitena, Mijović: Nadam se da ćemo imati fokus i energiju

Nakon dvije utakmice velikog uloga, u petak od 19 sati igraju takmičarski manje značajan duel - protiv Metropolitena u "Morači", na evropskoj sceni

6202 pregleda 4 komentar(a)
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević
Košarkaši Budućnosti, Foto: Savo Prelević

U prva dva meča na početku NBA ritma, košarkaši Budućnost Volija zaslužili su dvije "premije" - pobjedom nad Crvenom zvezdom ostali su jedina neporažena ekipa u ABA ligi, a trijumfom nad Ulmom obezbijedili plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Nakon dvije utakmice velikog uloga, u petak od 19 sati igraju takmičarski manje značajan duel - protiv Metropolitena u "Morači", na evropskoj sceni.

Pobjeda, sa aspekta ambicija, nije imperativ, ali lijepo bi bilo nastaviti seriju...

"Tim iz Pariza je prije svega fizički zahtjevan protivnik, koji vas tjera da bazične stvari - kao što su tranziciona odbrana, defanzivni skok i u njihovom slučaju odbrana preko blokada - radite na vrhunskom nivou", kazao je trener Petar Mijović.

Zbog napornog ritma (Budućnost već u nedjelju igra CG derbi u ABA ligi sa Mornarom), biće vrlo važno i da se rasporedi minutaža.

"I pored umora nakon teških gostovanja, nadam se će fokus, energija i koncentracija biti na visokom nivou kao preduslov za dobar i kvalitetno odigran meč. Nećemo biti kompletni, ali očekujem da igrači koji dobiju veći prostor to i opravdaju", kazao je Mijović.

Bonus video: