Budućnost se protiv Francuza priprema za derbi sa Mornarom

Podgoričani u pretposljednjoj utakmici regularnog dijela Evrokupa dočekuju Metropoliten (19 časova)

9422 pregleda 4 komentar(a)
Vili Rid je predvodio „plave” u meču u Parizu, Foto: Eurocup
Vili Rid je predvodio „plave” u meču u Parizu, Foto: Eurocup

U prva dva meča na početku NBA ritma, košarkaši Budućnost Volija zaslužili su dvije „premije” - pobjedom nad Crvenom zvezdom ostali su jedina neporažena ekipa u ABA ligi, a trijumfom nad Ulmom obezbijedili su plasman u Top 16 fazu Evrokupa.

Nakon dvije utakmice velikog uloga, večeras od 19 sati igraju takmičarski manje značajan duel - protiv Metropolitena u „Morači”, takođe u Evrokupu. Pobjeda, sa aspekta ambicija, nije imperativ, ali lijepo bi bilo nastaviti seriju.

Budućnost zna da ne može biti prva u grupi (najbliža je Unikaha), ali bi s dva trijumfa u posljednja dva kola mogla da izbori poziciju broj dva.

- Tim iz Pariza je prije svega fizički zahtjevan protivnik, koji vas tjera da bazične stvari - odbranu od tranzicije, defanzivni skok i u njihovom slučaju odbrana preko blokada - radite na vrhunskom nivou - rekao je trener Podgoričana Petar Mijović.

Zbog napornog ritma (Budućnost već u nedjelju igra crnogorski derbi u ABA ligi protiv Mornarom), biće vrlo važno i da se rasporedi minutaža.

- I pored umora nakon teških gostovanja, nadam se će fokus, energija i koncentracija biti na visokom nivou kao preduslov za dobar i kvalitetno odigran meč. Nećemo biti kompletni, ali očekujem da igrači koji dobiju veći prostor to i opravdaju - kazao je Mijović.

Metropoliten je u srijedu izgubio u Baru od Mornara (89:78), a trener Jure Zdovc je u susret gostovanju u Podgorici ponovio koliko cijeni današnjeg rivala.

- Mi i dalje imamo šansu da budemo prvi, to nam je motiv pred ovu utakmicu. Znamo i koliko može Budućnost, to je možda i najbolja ekipa u grupi, pored Unikahe. Ali, da bismo došli u situaciju da mislimo o trijumfu neophodno je da budemo mnogo bolji i energičniji nego što smo bili u duelu sa Mornarom - istakao je Zdovc.

Budućnost je u prvom meču, koji je odigran 6. oktobra, u Parizu slavila rezultatom 89:83 na krilima Vilija Rida, koji je meč završio sa 22 poena i osam skokova.

Bonus video: